5 Tips om de beste monteurs in je team te behouden

Ben je blij met je team van monteurs? Hoop je dat de meeste mannen in jouw team blijven werken, zodat je niet veel tijd en geld kwijt bent om nieuw technisch personeel te vinden? Lees hier 5 concrete tips om je monteurs te binden en te behouden:

Stap 1: Om monteurs te behouden is het belangrijk om te binden

Net als met het aanpakken van een verslaving, geldt in dit geval het volgende: eerst erkennen dat je het belangrijk vindt om monteurs te behouden en vervolgens een plan van aanpak op te stellen. Dat je dit artikel leest, betekent dat je stap 1 al hebt gezet - lekker bezig!

Stap 2: Betrek je monteurs

Monteurs zijn meer gemotiveerd als ze betrokken worden in het beleid van je bedrijf. Dit kun je op verschillende manieren doen, namelijk: door regelmatig te laten weten wat er speelt en door je monteurs te betrekken bij de dilemma’s waar jouw bedrijf voor staat. Naast het uite van jubelverhalen te zijn, is het juist goed om te delen als er iets minder goed gaat.

Komt er een bezuiniging aan of gaan er mensen uit jouw team werken bij een ander bedrijf? Deel dat vooral. Het allermooist is als je de monteurs ook echt mee laat denken over jouw uitdagingen. Dan sla je meteen 2 vliegen in 1 klap: je geeft je medewerkers een betrokken gevoel en je lost ook nog een uitdaging op. Tot slot kun jij jezelf de volgende vraag stellen: welke grote uitdaging ga jij bij het komende teamoverleg delen met je mannen (of vrouwen, als je die in je team hebt…)?

Stap 3: Deel je successen met je monteurs

Monteurs zijn graag onderdeel van een organisatie die goed bezig is. Hierbij hoef je niet meteen 10 bierkratten mee te nemen (mag wel…), maar een klein cadeautje of iets lekkers (broodje kroket bij de lunch?) meenemen helpt al. Eigenlijk gaat het vooral om het gebaar: je hebt het succes met zijn allen bereikt, en staat hierbij samen stil.

Stap 4: Zorg dat je monteurs zich kunnen ontwikkelen

Monteurs en andere technici die zich blijven ontwikkelen, zijn gemotiveerder, productiever én blijven langer bij jouw organisatie werken. Vraag aan je mensen wat zij willen leren: dit kan op technisch of persoonlijk zijn. Praat hier regelmatig over met je monteurs - wacht dus niet op het jaarlijkse functioneringsgesprek. Plan meteen met alle monteurs een gesprek in.

Stap 5: Uit je waardering aan je monteurs

Het beste is om 5 keer meer complimenten dan kritiek te geven. Iedereen heeft af en toe behoefte aan een schouderklopje - wel zo fijn als je dat ook op je werkvloer krijgt. Welke monteur geef jij vandaag een compliment?

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK