• Webinars en whitepapers

  CrossOver organiseert regelmatig webinars rondom het thema zij-instroom, vaak in samenwerking met partners.
  Bekijk de registraties van vorige webinars hieronder:

  De transitie naar een skillsgerichte arbeidsmarkt voor technische bedrijven

  In opdracht van het MRA bureau hebben we ons ingezet om meer werkgevers in de sectoren techniek en bouw te betrekken in de transitie naar een skillsgerichte arbeidsmarkt. Wat beweegt werkgevers om wel of niet skillsgericht aan de slag te gaan?

  Webinar 21-12-21: Hoe zet je als PPS de skillsbenadering goed in voor (zij)instroom in de techniek?

  Samen met House of Skills onderzoeken wij wat werkt in de skillsgerichte aanpak in de arbeidsmarkt. In aanloop naar de publicatie van een nieuw whitepaper hebben wij in deze webinar de eerste kerninzichten gedeeld van het evalueren van verschillende skillsgerichte initiatieven en projecten. We gingen ook in gesprek met een Ernst de Haas van VanDerEng over hun uitdagingen en behoeftes in skillsgericht werken.

  Zij-instromers richting werk in techniek - wat werkt?

  In opdracht van House of Skills werden 19 initiatieven in MRA ondervraagd, die zich richten op het bewegen van zij-instromers richting werk in techniek. Vind geleerde lessen in dit whitepaper.

  Binden & Boeien

  Het binden en boeien van technische vakmensen is superbelangrijk, voor bedrijven en de grote technische opgaven in Nederland. Benieuwd naar de belangrijkste obstakels voor het binden van technische vakmensen?

  De transitie naar een skillsgerichte arbeidsmarkt

  Er is een groot tekort aan technische vakmensen. De uitdaging van het tekort biedt ook kansen voor werkzoekenden en werknemers. In deze whitepaper gaan we in op de belangrijke vraag: Hoe kan de skillsbenadering bijdragen aan goede functionerende loopbaanpaden richting de techniek en bouw?

  PPS'en in het werk-naar-werk in techniek systeem

  Wat zijn de knelpunten in de programma's die worden opgetuigd door PPS'en in de technische sector? En hoe zorgen we voor een groter volume van werkzoekenden die duurzaam instromen in techniek?

  Ontwikkelen

  Technische vakmensen willen zeker wel leren! Maar dit moeten werkgevers wel op de juiste manier aanpakken en stimuleren. Benieuwd naar de vijf grootste kansen om technici te ontwikkelen?

  Enquête resultaten onder technische vakmensen

  De resultaten van de enquêtes die 180 technische vakmensen hebben ingevuld in het voorjaar van 2020. In deze enquêtes komen onderwerpen zoals leren, waardering en werken in coronatijd aan bod.

  Werven

  Werven van technische vakmensen is cruciaal voor bedrijven en de Nederlandse maatschappij. Hoe zorgen bedrijven voor voldoende slimme handen om al het werk te doen? Om daarmee onder andere de energietransitie te realiseren?

 • Waardering geven is een spier!

  Bekijk hier de output uit onze webinar over ''Waardering voor technische vakmensen''.

 • De Blog

  Gedachten, mijmeringen en gepieker.

Alle berichten
×