• Webinars zij-instroom

  CrossOver organiseert regelmatig webinars rondom het thema zij-instroom, vaak in samenwerking met partners.
  Bekijk hieronder de laatste webinars terug.

  "Barrières voor zij-instroom en mogelijke oplossingen"

  In samenwerking met House of Skills organiseren we een webinar voor PPS’en en beleidsmakers om inzicht te krijgen in wat het betekent voor technische werkgevers om te beginnen aan duurzame zij-instroom in de techniek en bouw. Programma-directeur van House of Skills Artie Ramsodit deelt haar inzichten over het belang van de skillsgedachte om zij-instroom te bevorderen en hoe zij als PPS daar aan bijdragen.

  Best practice: technische werkgevers aan de slag met zij-instroom in de regio

  Werk jij aan structuren en initiatieven voor meer technisch personeel in jouw regio? In deze webinar delen we concrete learnings over het opzetten en uitvoeren van het project Technisch Topwerkgeverscan regio Beverwijk. De scan brengt in kaart welke inspanningen bedrijven leveren voor duurzame instroom en zij-instroom binnen hun organisatie en waar ruimte voor verbetering is. We gaan ook in gesprek met Gerik ten Berge (Techport) over zijn ervaring in het project.

  Technisch MKB en skillsgericht werken: wat is de rol van de branche?

  De energietransitie, de arbeidsmarkttransitie en demografische veranderingen hebben grote impact op de vraag naar en het aanbod van vakmensen in de techniek. De skillstransitie, waar wordt gekeken naar iemands competenties in plaats van alleen diploma’s, kan hierbij belangrijk zijn. Hoe kunnen we als branche technische MKB ondersteunen en activeren om hiermee aan de slag te gaan?

  Aan de slag met skills? Waarom wel/niet?

  Wij hebben, in samenwerking met House of Skills, onderzocht wat technische werkgevers beweegt om wel of juist niet skillsgericht aan de slag te gaan. Deze bevindingen presenteren wij in deze webinar. Daarnaast gaan wij in gesprek met VodafoneZiggo over hoe zij skillsgericht werken op instroom en doorstroom.

  Hoe zet je als PPS de skillsbenadering goed in voor (zij)instroom in de techniek?

  Samen met House of Skills onderzoeken wij wat werkt in de skillsgerichte aanpak in de arbeidsmarkt. In aanloop naar de publicatie van een nieuw whitepaper hebben wij in deze webinar de eerste kerninzichten gedeeld van het evalueren van verschillende skillsgerichte initiatieven en projecten. We gingen ook in gesprek met een Ernst de Haas van VanDerEng over hun uitdagingen en behoeftes in skillsgericht werken.

 • Schrijf je in voor toekomstige webinars

  Zo ontvang jij voortaan meteen de uitnodigingen in je mailbox.

Alle berichten
×