• Focus

  Uit gesprekken met monteurs van verschillende organisaties kwam de behoefte naar voren voor overzichtelijke en duidelijke tips voor het veilig werken langs de weg bij kortdurende storingen.

   

  Daarom heet het team 'Veilig werken' tijdens de TechCrossOver najaar 2017 nagedacht over een goede oplossing. Wanneer je maar 5 minuten op een locatie langs de weg moet zijn, dan wil je gebruik maken van een veilige methode die geen stress oplevert. Op welke dingen richt je je en welke maatregelen dien je te nemen die aansluiten bij de situatie?

 • Het Process

  Hoe heeft het team dit aangepakt?

  Definiëren van het vraagstuk

  Gezamenlijk hebben de teamleden verkend welke vraagstukken er op het gebied van veilig en gezond werken binnen de organisatie spelen en welk specifiek vraagstuk bij alle teamleden speelt. Hieruit kwam de vraag rondom veilig werken langs de weg tijdens kortdurende storingen.

  Valideren van het vraagstuk

  Het team is dieper ingegaan op het onderwerp. Alle teamleden hebben met elkaar gedeeld hoe zij de situatie aanpakken en besproken wat wel en niet goed werkt. Vervolgens is elk teamlid binnen zijn organisatie op pad gegaan met dezelfde vraag om collega’s te vragen hoe zij het aanpakken en waar zij tegenaanlopen.

  Creëren van een oplossing

  Uit de opgehaalde informatie heeft de groep overkoepelende punten gehaald: draag de juiste kleding, gebruik de juiste beschikbare middelen en wat te doen bij aankomst, evaluatie van de situatie en tijdens de uitvoering.

 • Het resultaat

  Met de opgedane kennis ontwikkelde het team een informatieve en visuele flyer met punten die altijd belangrijk zijn om in het achterhoofd te houden om veilig te kunnen werken langs de weg tijdens kortdurende storingen. Deze flyer kan makkelijk geraadpleegd worden tijdens een storing.

 • Het resultaat

  Download & print! Hang deze flyer in jouw bus, zo sta je altijd goed voorbereid langs de weg.

 • Ontmoet het team

  Team 'Veilig werken', TechCrossOver najaar 2017

  V.l.n.r.

   

  Richard Karst (Ziggo)

   

  Wouter Tomassen (Alliander)

   

  Ruud Rikmanspoel (Cogas)

   

  Dennis van der Velde (WBG)

   

  Harm-Jannes Renkema (WMD)

   

  Charlotte van der Laag (Teambegeleider CrossOver)

 • Interview Wouter Thomassen (Alliander)

  Hoe heeft Wouter CrossOver ervaren?

  Wat heb je over jezelf geleerd?

  Ik ben van mezelf niet iemand die veel praat, maar door de goede teambegeleiding voelden we ons allemaal op ons gemak om uit onze comfort zone te stappen. Zo heeft iedereen op zijn eigen manier bij kunnen dragen. Onze mening over de inhoud van de flyer werd goed opgepakt en wij zijn nu echt zelf verantwoordelijk voor het eindresultaat, dat vind ik heel leuk om te zien.

   

  Wat vond je van het werken in een team?

  Het was leerzaam om de andere organisaties beter te leren kennen en te weten wat de andere monteurs in hun werk doen. We hebben heel goed met elkaar samengewerkt en konden tijdens de sessies open met elkaar sparren. We bleven tussen de bijeenkomsten door op de hoogte van elkaar via de app, wat makkelijk is als je allemaal verschillende werkritmes hebt.

   

  Ben je tijdens CrossOver op nieuwe ideeën gekomen?

  Voor mij komt het werken langs de weg niet vaak voor, maar voor de andere jongens uit het team is het dagelijkse realiteit. Ik heb me goed kunnen inleven in het onderwerp en kan deze kennis nu ook mee terug nemen naar mijn eigen organisatie om dingen anders aan te gaan pakken. Ik heb veel praktijkvoorbeelden gehoord en kan dus echt iets zinnigs zeggen over dit onderwerp.

   

  Hoe kijk je terug op je CrossOver traject?

  Ik heb een hele leuke tijd gehad tijdens CrossOver en veel geleerd. Ik ben erg tevreden over de inhoud van het traject en hoe het is opgezet. Het was voor mij een nieuwe ervaring om op deze manier over een probleem na te denken en goed om dit te doen met monteurs van andere organisaties.

 • Contact

  Wil jij meer weten over de flyer? Neem contact met ons op!

Alle berichten
×