• Thema's voorjaar 2019

  Tijdens CrossOver ga je met collega’s van andere bedrijven werken aan een thema. Deze thema’s zijn tot stand gekomen uit eerdere trajecten, input van monteurs/technici, gesprekken met diverse bedrijven, teamleiders en managers. Hieronder volgt een korte toelichting per thema.

  Monteurs zijn helden! {verkiezing voor monteurs}

  In het najaar van 2019 wordt een verkiezing voor monteurs georganiseerd, genaamd "De Slimste Handen Award". Dit wordt een campagne en een verkiezing waarbij we laten zien hoe belangrijk het werk van monteurs is. Wie moeten we hierbij betrekken, wat voor prijzen zou je willen winnen? Bij een verkiezing voor monteurs is de mening van monteurs uiteraard heel belangrijk. We kunnen je input daarom heel goed gebruiken!

  __________________________________________________________________________________________________________________

  Hoe groei ik door? {doorgroeimogelijkheden}

  Bij de ene organisatie is doorgroeien standaard - als je ergens een paar jaar werkt groei je vanzelf door. Bij een andere organisatie is dat een stuk onduidelijker. Hoe gaat dat bij jou? Belangrijker nog, wat kan jij hier zelf aan doen? Wil je doorgroeien en heb je hier al over nagedacht? Wellicht creëren jullie met je team wel een geheel nieuwe functie of route!

  __________________________________________________________________________________________________________________

  Techniek interessant maken voor jongeren (Werving)

  We weten het inmiddels allemaal: Nederland heeft een tekort aan technici. Wat kan er gedaan worden om jouw vak interessant te maken voor de jeugd van tegenwoordig? Voor de jongeren die nu op school zitten en straks gaan kiezen wat ze willen doen? Met jouw team ga je een idee verzinnen om dit op te pakken. Een van ideeën die uit de vorige CrossOver over het Thema Technicus van de Toekomst kwam is ook gericht op werving. Kijk hier wat daaruit kwam. Help jij mee jongeren enthousiast te maken voor jouw vak?

  _________________________________________________________________________________________________________________

 • Talenten van technici {soft skills voor technici}

  Heb jij verborgen talenten of vaardigheden? Of heeft jouw collega die? Werk je bijvoorbeeld als coach bij de voetbalvereniging en heb je daar stiekem veel geleerd over leidinggeven? Weten ze dat op jouw werk ook? Meer weten waar je eigen kracht juist wel en niet ligt, helpt je werk als monteur/technici makkelijker te maken. Welke vaardigheden heb je als technici nodig? Hoe laat je je talenten zien?

  _________________________________________________________________________________________________________________

  Hoe blijf ik gezond?

  Voor veel technici/monteurs is hun bus de eerste woning. Dagen en soms nachten rijd je als monteur naar locaties. Je zit veel in de auto en pakt makkelijk ongezonde snacks. Hoe kan je zorgen dat je gezond blijft? Welke beweging kan je makkelijk doen gedurende je werkdag en hoe zorg je dat je genoeg energie hebt, zowel voor op je werk als voor erna?

  _________________________________________________________________________________________________________________

 • Techniek voor de toekomst (energie en transitie)

  De techniek verandert: meer windmolens en zonne-energiepanelen betekent ook ander werk in de toekomst. Waar gaat de techniek naartoe? Wat hebben wij hier zelf voor invloed op als het gaat om onze werkzaamheden?

  _________________________________________________________________________________________________________________

  Teamleider van de toekomst?!

  Door de energietransitie gaat het werk van de toekomst veranderen. Hiermee veranderen de werkzaamheden van monteurs/technici, maar ook de rol van teamleiders. Wat wordt er precies anders en waarom? Hoe kunnen we zorgen dat we voorop lopen met deze veranderingen en niet worden verrast?

 • Meld je hier aan!

 • Hoe ziet het traject eruit?

  Start

  Vrijdag 22 maart

  Wat wil jij leren? Je leert in de ochtend je team goed kennen en maakt een start met je thema. 's Middags neem je een kijkje in de keuken bij AVR.

  2e bijeenkomst

  Dinsdag 16 april

  Hoe krijg je meer invloed? Je werkt met je groep verder aan jullie oplossing en maakt hier een grote stap in! Ook kijken jullie rond bij het bedrijf Vitens.

  3e bijeenkomst

  Woensdag 15 mei

  Hoe presenteer je? Je werkt in de ochtend je oplossing verder uit. 's Middags is het tijd voor een kijkje in de keuken bij Stadsverwarming Purmerend.

  Presentatie

  Woensdag 19 juni

  In de ochtend krijg je een kijkje in het gebouw van Alliander. In de middag presenteer je met je groep jullie eindresultaten aan alle gasten!

All Posts
×