• De Talentenscan

  Een laagdrempelige methode voor teamleiders en vakmensen om het gesprek aan te gaan over duurzame inzetbaarheid.

   

  "Door het Talentenscan traject hebben veel meer van mijn teamleden aangegeven stappen te willen zetten in hun ontwikkeling en carrière. Een mooie opbrengst."

   

  - Teamleider Vitens

 • Interesse in een Talentenscan implementatietraject?

  Wil jij jouw vakmensen en teamleiders ondersteunen om de dialoog aan te gaan over duurzame inzetbaarheid? Neem contact op met de projectleider Itzél Zuiker (itzel@projectcrossover.nl).

   

  VodafoneZiggo en Vitens gingen je voor.

 • Wat kun je met de Talentenscan?

  De Talentenscan is een 360 graden feedback tool, speciaal (door)ontwikkeld voor- en door vakmensen van onder andere Enexis, VodafoneZiggo en Vitens. (Teams van) vakmensen kunnen de scan invullen om richting te geven aan hun ontwikkeling of carrière.

  Het invullen van de scan zet vakmensen aan het denken over hun talenten en over waar zij zich in willen ontwikkelen. Er zijn een aantal ondersteunende tools ontwikkeld, zoals een ontwikkelgesprekformat en een teamoverzicht, om het gesprek over talentontwikkeling te faciliteren. De scan kan worden ingezet in BILA's, voortgangsgesprekken, teammeetings, de sollicitatie- of onboardingprocedure en learning management systemen.

 • “Aan de hand van het gesprek over iemands talenten en ontwikkelpunten heeft een groot deel van het team gezegd: “Ik wil me verder ontwikkelen, wat zijn hierin de mogelijkheden?”

   

  - Teamleider Vitens -

 • HR professional, wil je zelf ook een keer de scan invullen?

  Dat kan! Zo kom je erachter in welke skills voor technici jij uitblinkt.

 • Tips om talentontwikkeling te stimuleren in jouw bedrijf

  Talentontwikkeling draagt bij aan meer productiviteit en werkplezier en daarmee aan de duurzame inzetbaarheid en binding van vakmensen aan jouw bedrijf. Maar hoe stimuleer je jouw technische vakmensen op de juiste manier om hun talenten voor de toekomst te ontwikkelen?

  Teamleiders

  De teamleiders spelen een belangrijke rol in (het gesprek over) de ontwikkeling van vakmensen. Wanneer zij de juiste (coachings)vaardigheden en kennis over mogelijkheden hebben, helpt dit een hoop!

  Rolmodellen

  Laat vakmensen die zich veel ontwikkelen of stappen hebben gezet in hun loopbaan aan het woord tijdens teammeetings of plaats hun verhalen in jullie interne nieuwsbrief/krantje. Dat inspireert!

  Overzicht mogelijkheden

  Wanneer iemand graag wil ontwikkelen, maar de mogelijkheden of randvoorwaarden intern zijn niet duidelijk kan dit erg demotiveren. Zorg dus dat de mogelijkheden die er zijn in de organisatie laagdrempelig op te vragen zijn.

 • Ontwikkeld door:

Alle berichten
×