• De zorgprofessional zelf aan zet

  Wil jij ook leren en meedenken over belangrijke knelpunten in het Sociaal Domein?

 • Samen verbeteren we het Sociaal Domein

  De SociaalDomeinCrossOver staat voor: bottom-up innovatie en het betrekken van de mensen uit het werkveld. Zorgprofessionals uit de sociale wijkteams leren innovatievaardigheden door aan de slag te gaan met gedeelde uitdagingen.

   

  Wil je meer weten over dit kennisdelingstraject, download dan de brochure. Wil jij je aanmelden voor de nieuwe editie en meedenken hoe we het Sociaal Domein kunnen verbeteren? Mail dan naar marlous@projectcrossover.nl!

 • Hoe werkt het?

  Tijdens CrossOver zit je in een team met 3-5 professionals van andere organisaties.

  Gedurende 5 dagen ga je samen aan de slag met een uitdagend vraagstuk waar jij en jouw collega's in je werk tegenaan lopen. Doel is om door de inspanningen van jouw team concrete verbeteringen in de wijkzorg van jouw gemeente te realiseren. Daarvoor bieden we je uiteraard ook tools voor verdere persoonlijke ontwikkeling, bekijk ook de brochure voor meer informatie!

 • Netwerk

  Deelnemers leren elkaar kennen, maar dat niet alleen. Ze interviewen mensen uit alle lagen binnen en buiten hun organisatie. Zo leggen ze meer dan 1.000 verbindingen. Omdat het een langer inhoudelijk proces is, zijn deze verbindingen bovendien duurzaam.

  Inhoudelijke vooruitgang

  • 86% van alle deelnemers geeft aan dat deelname aan CrossOver het eigen werkproces verbetert.

  • 86% van alle deelnemers heeft een initiatief getest op de werkvloer.

  • 100% van de deelnemers geeft aan kennis te hebben gedeeld.

  Persoonlijke ontwikkeling

  • 94% van de deelnemers beveelt CrossOver aan bij zijn of haar collega’s.

  Saskia Oostrom (stedelijk manager SWT's gemeente Den Haag): “CrossOver brengt veel energie over bij de deelnemers, zij voelden zich echt goed ondersteund. Juist omdat de inhoud niet bekend is (of misschien ondanks), werden de deelnemers geprikkeld door andersoortige vragen. Ook de presentatie die voor alle adviezen echt origineel en creatief was, maar ook de bijeenkomsten in het geheel zijn energiek, interessant en tegelijk ook echt een podium waar de deelnemers even kunnen ‘shinen'”.

 • Gerben Hagenaars over CrossOver

  Gerben is director care, cooperation & support bij de Gemeente Den Haag

 • Ervaringen van oud-deelnemers

  Samen met het CAOP en de gemeente Den Haag organiseerden we de CrossOver in het Sociaal Domein in de gemeente Den Haag.

  Astrid

  Team Bemoeizorg

  JIT

  ''We hebben echt iets neergezet. CrossOver was de stok achter de deur die zorgde dat we ons allemaal actief en met plezier bleven inzetten. Ik heb er energie van gekregen.''

  Linda

  Team Positionering SWT

  Gemeente Den Haag

  ''CrossOver heeft het voor voor mij mogelijk gemaakt om met een onderwerp bezig te zijn waar ik in mijn huidige functie niet deze aandacht voor zou hebben. Hierdoor heb ik meer kennis opgedaan, met bewoners in gesprek kunnen gaan over hoe zij erover denken en meer netwerk opgedaan.''

  Coen

  Team Dagbesteding

  MEE ZHN

  ''We hebben iets wezenlijks bereikt. Ik heb persoonlijke groei ervaren tijdens het traject en ik heb er van genoten.''

 • Voorbeeldresultaat - de Beslisboom

  Het team bemoeizorg & zelfbeschikking (voorjaar 2017) heeft bijvoorbeeld de beslisboom ontworpen, die wijkteam-leden helpt om binnen huidige wet- en regelgeving keuzes te maken over gegevensuitwisseling binnen de bemoeizorg. Hoe werkt dat in de praktijk? Bekijk het hieronder!

 • Contact

  Heb je nog andere vragen of opmerkingen? Mail of bel ons gerust of kom langs in Amsterdam!

  Linnaeusstraat 2C, 1092 CK Amsterdam
  9.00-18.30
  + 31 6 29 020 538
All Posts
×