• Het is de missie van CrossOver om bij te dragen aan voldoende technische vakmensen met slimme handen om Nederland de komende 100 jaar leefbaar te houden. Dit doen wij volgens de drie pijlers werven, ontwikkelen en binden.

  Werven

  "Om onze missie te bereiken, moeten we de voordeur wijd open zetten om de instroom van technische vakmensen vergroten."

  Van Werk naar Werk: Hoe zorgen PPS'en in arbeidsmarktregio's dat zij-instromers ook effectief omgeschoold worden naar een baan in de techniek? Wij helpen PPS'en met ons netwerk aan technische vakmensen.

  Skills van de toekomst: We onderzoeken samen met branche-organisaties en bedrijven de skills die de technici van de toekomst nodig hebben.

  Technisch Topwerkgever: Een scan die het volwassenheidsniveau van organisaties in de regio meet t.o.v. zij-instroom en reguliere instroom van vakmensen. 

  Ontwikkelen

  "Vervolgens is het belangrijk dat technische vakmensen zich blijven ontwikkelen"

  De TechCrossOver: Het leiderschapstraject voor technische vakmensen en teamleiders van verschillende organisaties. Klik hier voor meer informatie.

  De Slimste Handen Toolbox: Toolboxtraject voor technische teams om slimmer en vitaler te werken. De tools i.s.m. CrossOver (door)ontwikkeld door technische vakmensen en kunnen zo in elk team ingezet worden. Klik hier voor de toolboxes.

  Binden

  "De voordeur moet open, we moeten vakmensen ontwikkelen, maar de achterdeur willen we dichthouden. Daarvoor is het belangrijk om te investeren in waardering, binding en vitaliteit."

  De Slimste Handen van Nederland: Dé jaarlijkse campagne om technische vakmensen meer te waarderen en te behouden voor je organisatie. Klik hier voor meer informatie.

  Vitaalste Vakbedrijf: Organisaties laten hun vitaliteitsbeleid zien naar potentiële en toekomstige collega's. Klik hier voor de pagina met initiatieven omtrent vitaliteit.

  De TalentenScan: (zowel voor leven lang leren als vitaliteit): De TalentenScan is een 360gradenfeedback tool speciaal voor technische vakmensen. Klik hier voor meer informatie.

 • Testimonial: Floor van den Heuvel

  Projectleider Duurzame inzetbaarheid WENB

  ''CrossOver is voor mij een belangrijke & inspirerende samenwerkingspartner. Met een enthousiast team weten ze iedere keer weer mooie initiatieven van de grond te krijgen, juist voor die beroepsgroepen waarvoor binnen bedrijven zelf (nog) niet altijd even veel aandacht is voor hun persoonlijke en loopbaanontwikkeling. Hiermee weten ze deelnemers in hun kracht te zetten en ze bewust te maken van het feit dat ze zelf ‘in charge’ zijn om nieuwe of volgende stappen te zetten en daarmee actief aan hun duurzame inzetbaarheid te werken.''

Alle berichten
×