• Initiatieven voor werven, binden en ontwikkelen van vakmensen.

  Wil jij meer weten over onze mogelijkheden?

 • Weten hoe je jouw vakmensen kan werven, binden en ontwikkelen?

  In 2030 hebben we in Nederland de Slimste Handen ter wereld. CrossOver ontwikkelt initiatieven voor het werven, binden en ontwikkelen van die Slimste Handen. Omdat we er stellig van overtuigd zijn dat juist technische vakmensen nodig zijn bij de energietransitie, vergrijzing, zorg en woningtekort. Onze missie daarbinnen is verbinden. Verbinden van expertise, verbinden van de werkvloer met het management en het verbinden van organisaties.

  Werven

  VacatureScan: Hoe trek je technische vakmensen aan? Door ons grote netwerk onder technische vakmensen en kennis van vacatures vergroten we het aantal en de kwaliteit van sollicitanten. Dit resulteert ook in een lager aantal externe technici die ingehuurd hoeven te worden.

  Index Technische Vakvrouwen: Een jaarlijks overzicht van het aantal technische vakvrouwen per bedrijf. De jaarlijkse ITV helpt om aandacht te vragen voor technische vakvrouwen en het werven van deze doelgroep op de kaart te zetten. Bekijk hier de index van 2019.

  Vitaalste Vakbedrijf: Laat hiermee zien naar potentiële en toekomstige collega's dat je een koploper bent als het gaat om de (mentale) vitaliteit van jouw technische medewerkers. Dit draagt natuurlijk ook bij aan het binden van je huidige mensen. Klik hier voor de pagina met initiatieven omtrent vitaliteit.

  Ontwikkelen

  De TechCrossOver: Een traject voor technische vakmensen en teamleiders van verschillende organisaties. Ze gaan aan de slag met thema's uit hun werkpraktijk. Ze nemen daarbij een kijkje in de keuken bij elkaar, en leren de social skills die nodig zijn voor het veranderende technische werk.

  Klik hier voor meer informatie!

  Leerprogramma-inspectie: Hoe effectief zijn de vele leerprogramma’s bij grotere organisaties? Wij beoordelen de effectiviteit samen met HR, het netwerk aan technische vakmensen en de operatie op basis van wetenschappelijke methode. Dit leidt tot een mogelijke besparing van honderdduizenden euro’s, en het beter benutten van de leerprogramma’s.

  Toolkit voor technici:

  Een online en offline verzamelplaats voor tools en initiatieven die onder andere vitaliteit bij technische vakmensen stimuleren! De tools, bedacht of (door)ontwikkeld door technische vakmensen zijn binnenkort toegankelijk.

  Binnenkort meer informatie

  Binden

  De Slimste Handen van Nederland: Dé jaarlijkse campagne om technische vakmensen meer te waarderen en te behouden voor je organisatie. In de eerste editie ('19) waren meer dan 200 technici van +40 bedrijven genomineerd! Je vakmensen waardering geven kan al via een paar minuten middels een nominatie.

  Klik hier voor meer informatie!

  De TalentenScan: (zowel bij ontwikkelen als behouden): De TalentenScan is een 360gradenfeedback tool speciaal voor technische vakmensen. De tool is tot stand gekomen met medewerking van technische vakmensen van 8 organisaties en vergroot bewustwording van talenten van technische vakmensen en de waardering voor hun talenten.
  Klik hier voor meer informatie!

  Zes zonder Stress: Een project waar technici de strijd aangaan tegen hun eigen vitaliteit samen met collega's. Teamwork, competitie (tegen andere technische bedrijven), en natuurlijk ook ontwikkeling in hun (mentale) vitaliteit. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

 • ''CrossOver is voor mij een belangrijke & inspirerende samenwerkingspartner. Met een enthousiast team weten ze iedere keer weer mooie initiatieven van de grond te krijgen, juist voor die beroepsgroepen waarvoor binnen bedrijven zelf (nog) niet altijd even veel aandacht is voor hun persoonlijke en loopbaanontwikkeling. Hiermee weten ze deelnemers in hun kracht te zetten en ze bewust te maken van het feit dat ze zelf ‘in charge’ zijn om nieuwe of volgende stappen te zetten en daarmee actief aan hun duurzame inzetbaarheid te werken.''

  Floor | Projectleider Duurzame inzetbaarheid WENB

All Posts
×