• Wij zijn de ondernemende buitenboordmotor voor impactvolle bedrijfs- en sectoroverstijgende initiatieven voor technische vakmensen.

 • "Van Werk naar Werk"

  Van Werk naar Werk in coronatijd: De oplopende werkloosheid ten gevolge van de coronacrisis is voor veel technische bedrijven een kans om het tekort aan technici op te lossen. Maar hoe zorgen we dat zij-instromers ook effectief omgeschoold worden naar een baan in de techniek?

  Skills van de toekomst: We onderzoeken samen met branche-organisaties en bedrijven de skills die de technici van de toekomst nodig hebben.

  Index Technische Vakvrouwen: Een jaarlijks overzicht van het aantal technische vakvrouwen per bedrijf. De jaarlijkse ITV helpt om aandacht te vragen voor technische vakvrouwen en het werven van deze doelgroep op de kaart te zetten. Bekijk hier de index van 2019.

  VacatureScan: Hoe trek je technische vakmensen aan? Door ons grote netwerk onder technische vakmensen en kennis van vacatures vergroten we het aantal en de kwaliteit van sollicitanten. Dit resulteert ook in een lager aantal externe technici die ingehuurd hoeven te worden.

  "Leven Lang Leren"

  De TechCrossOver: Een traject voor technische vakmensen en teamleiders van verschillende organisaties. Ze gaan aan de slag met thema's uit hun werkpraktijk. Ze nemen daarbij een kijkje in de keuken bij elkaar, en leren de social skills die nodig zijn voor het veranderende technische werk. Klik hier voor meer informatie.

  Leerprogramma-inspectie: Hoe effectief zijn de vele leerprogramma’s bij grotere organisaties? Wij beoordelen de effectiviteit samen met HR, het netwerk aan technische vakmensen op basis van wetenschappelijke methode. Dit leidt tot een mogelijke besparing van honderdduizenden euro’s, en het beter benutten van de leerprogramma’s.

  Toolkit voor technici:

  Een online en offline verzamelplaats voor tools en initiatieven die onder andere vitaliteit bij technische vakmensen stimuleren! De tools, bedacht of (door)ontwikkeld door technische vakmensen zijn binnenkort toegankelijk.

  Hoe zet je technici aan tot leren? Deze onderzoekslijn richt zich op de vraag hoe je er voor zorgt als branche- en organisatie voor dat technische vakmensen zich ontwikkelen en duurzaam inzetbaar houden.

  "Behouden voor de sector"

  De Slimste Handen van Nederland: Dé jaarlijkse campagne om technische vakmensen meer te waarderen en te behouden voor je organisatie. Klik hier voor meer informatie.

  Vitaalste Vakbedrijf: Laat hiermee zien naar potentiële en toekomstige collega's dat je een koploper bent als het gaat om de (mentale) vitaliteit van jouw technische medewerkers. Dit draagt natuurlijk ook bij aan het binden van je huidige mensen. Klik hier voor de pagina met initiatieven omtrent vitaliteit.

  De TalentenScan: (zowel bij ontwikkelen als behouden): De TalentenScan is een 360gradenfeedback tool speciaal voor technische vakmensen. De tool is tot stand gekomen met medewerking van technische vakmensen van 8 organisaties en vergroot bewustwording van talenten van technische vakmensen en de waardering voor hun talenten. Klik hier voor meer informatie.

  Zes zonder Stress: Technici gaan de strijd aan met hun eigen vitaliteit samen met collega's. Teamwork, competitie (tegen andere technische bedrijven), en natuurlijk ook ontwikkeling in hun (mentale) vitaliteit. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

  CrossOver heeft over deze thema's Whitepapers samengesteld, klik hier voor meer informatie.

 • Floor van den Heuvel

  Projectleider Duurzame inzetbaarheid WENB

  ''CrossOver is voor mij een belangrijke & inspirerende samenwerkingspartner. Met een enthousiast team weten ze iedere keer weer mooie initiatieven van de grond te krijgen, juist voor die beroepsgroepen waarvoor binnen bedrijven zelf (nog) niet altijd even veel aandacht is voor hun persoonlijke en loopbaanontwikkeling. Hiermee weten ze deelnemers in hun kracht te zetten en ze bewust te maken van het feit dat ze zelf ‘in charge’ zijn om nieuwe of volgende stappen te zetten en daarmee actief aan hun duurzame inzetbaarheid te werken.''

All Posts
×