• Initiatieven voor werven, binden en ontwikkelen van vakmensen.

  Wil jij meer weten over onze mogelijkheden?

 • Weten hoe je jouw vakmensen kan werven, binden en ontwikkelen?

  In 2030 hebben we in Nederland de Slimste Handen ter wereld. CrossOver ontwikkelt initiatieven voor het werven, binden en ontwikkelen van die Slimste Handen. Omdat we er stellig van overtuigd zijn dat juist technische vakmensen nodig zijn bij de energietransitie, vergrijzing, zorg en woningtekort. Onze missie daarbinnen is verbinden. Verbinden van expertise, verbinden van de werkvloer met het management en het verbinden van organisaties.

  Werven

  VacatureScan: Hoe trek je technische vakmensen aan? Door ons grote netwerk onder technische vakmensen en kennis van vacatures vergroten we het aantal en de kwaliteit van sollicitanten. Dit resulteert ook in een lager aantal externe technici die ingehuurd hoeven te worden.

  Index Technische Vakvrouwen: Een jaarlijks overzicht van het aantal technische vakvrouwen per bedrijf. De jaarlijkse ITV helpt om aandacht te vragen voor technische vakvrouwen en het werven van deze doelgroep op de kaart te zetten.

  Ontwikkelen

  De TechCrossOver: De TechCrossOver is een traject om technische vakmensen te ontwikkelen, hun netwerk te vergroten en het perspectief van technische vakmensen te krijgen. Technische vakmensen & teamleiders van verschillende organisaties gaan aan de slag met thema's uit hun werkpraktijk. Ze nemen daarbij een kijkje in de keuken bij elkaar, en leren de social skills die nodig zijn voor het veranderende technische werk. Momenteel loopt de 8e editie en hebben honderden technische vakmensen & teamleiders meegedaan.

  Klik hier voor meer informatie!

  Leerprogramma-inspectie: Hoe effectief zijn de vele leerprogramma’s bij grotere organisaties? Wij beoordelen de effectiviteit samen met HR, het netwerk aan technische vakmensen en de operatie op basis van wetenschappelijke methode. Dit leidt tot een mogelijke besparing van honderdduizenden euro’s, en het beter benutten van de leerprogramma’s.

  Binden

  De TalentenScan: (zowel bij ontwikkelen als behouden): De TalentenScan is een 360gradenfeedback tool speciaal voor technische vakmensen. De tool is tot stand gekomen met medewerking van technische vakmensen van 8 organisaties en vergroot bewustwording van talenten van technische vakmensen en de waardering voor hun talenten.
  Klik hier voor meer informatie!

  De Slimste Handen van Nederland: Dé jaarlijkse campagne om technische vakmensen meer te waarderen en te behouden voor je organisatie. Inmiddels zijn meer dan 200 technische vakmensen van 40 organisaties genomineerd voor de eerste editie in november 2019. Nomineren voor de award (en hem misschien wel krijgen) zorgt voor waardering.

  Klik hier voor meer informatie!

 • ''CrossOver is voor mij een belangrijke & inspirerende samenwerkingspartner. Met een enthousiast team weten ze iedere keer weer mooie initiatieven van de grond te krijgen, juist voor die beroepsgroepen waarvoor binnen bedrijven zelf (nog) niet altijd even veel aandacht is voor hun persoonlijke en loopbaanontwikkeling. Hiermee weten ze deelnemers in hun kracht te zetten en ze bewust te maken van het feit dat ze zelf ‘in charge’ zijn om nieuwe of volgende stappen te zetten en daarmee actief aan hun duurzame inzetbaarheid te werken.''

  Floor | Projectleider Duurzame inzetbaarheid WENB

All Posts
×