• Wij zijn de ondernemende buitenboordmotor voor impactvolle bedrijfs- en sectoroverstijgende initiatieven voor technische vakmensen. Door ons grote netwerk onder technische bedrijven, vakmensen en branche-organanisaties zijn wij in staat om snel beleid en onderzoek te vertalen naar concrete nieuwe initiatieven en inzichten. Van groot belang hierbij is dat we zowel taal van de branche, het bedrijf en de vakman spreken, waardoor we beleid goed kunnen doorvertalen en weten hoe we technische vakmensen ook echt kunnen raken. Te vaak komen wij nu nog tegen dat initiatieven voor technische vakmensen niet aansluiten bij hun behoefte. Gevolg: ontwikkelaanbod dat niet gebruikt wordt, beleid dat te abstract blijft en in een la belandt of vouchers die niet ingezet worden. De initiatieven en inzichten die wij samen met onze klanten ontwikkelen dragen juist bij aan het creëeren van voldoende technische vakmensen met slimme handen om Nederland in de toekomst leefbaar en welvarend te houden. We garanderen daarom impact op de onderstaande drie thema's:

  "Van Werk naar Werk"

  Van Werk naar Werk in coronatijd: De oplopende werkloosheid ten gevolge van de coronacrisis is voor veel technische bedrijven een kans om het tekort aan technici op te lossen. Maar hoe zorgen we dat zij-instromers ook effectief omgeschoold worden naar een baan in de techniek?

  Skills van de toekomst: We onderzoeken samen met branche-organisaties en bedrijven de skills die de technici van de toekomst nodig hebben.

  Index Technische Vakvrouwen: Een overzicht van het aantal technische vakvrouwen per bedrijf. De ITV helpt om aandacht te vragen voor technische vakvrouwen en het werven van deze doelgroep op de kaart te zetten. Bekijk hier de index .

  VacatureScan: Hoe trek je technische vakmensen aan? Door ons grote netwerk onder technische vakmensen en kennis van vacatures vergroten we het aantal en de kwaliteit van sollicitanten. Dit resulteert ook in een lager aantal externe technici die ingehuurd hoeven te worden.

  "Leven Lang Leren"

  De TechCrossOver: Een traject voor technische vakmensen en teamleiders van verschillende organisaties. Ze gaan aan de slag met thema's uit hun werkpraktijk. Ze nemen daarbij een kijkje in de keuken bij elkaar, en leren de social skills die nodig zijn voor het veranderende technische werk. Klik hier voor meer informatie.

  Leerprogramma-inspectie: Hoe effectief zijn de vele leerprogramma’s bij grotere organisaties? Wij beoordelen de effectiviteit samen met HR, het netwerk aan technische vakmensen op basis van wetenschappelijke methode. Dit leidt tot een mogelijke besparing van honderdduizenden euro’s, en het beter benutten van de leerprogramma’s.

  Toolboxes voor technici:

  Gratis toolboxes voor technische teams om slimmer en vitaler te werken. De tools zijn bedacht of (door)ontwikkeld door technische vakmensen en kunnen zo in elk team ingezet worden. Klik hier voor de toolboxes.

  Hoe zet je technici aan tot leren? Deze onderzoekslijn richt zich op de vraag hoe je er voor zorgt als branche- en organisatie voor dat technische vakmensen zich ontwikkelen en duurzaam inzetbaar houden.

  "Vitaliteit en waardering"

  De Slimste Handen van Nederland: Dé jaarlijkse campagne om technische vakmensen meer te waarderen en te behouden voor je organisatie. Klik hier voor meer informatie.

  Vitaalste Vakbedrijf: Laat hiermee zien naar potentiële en toekomstige collega's dat je een koploper bent als het gaat om de (mentale) vitaliteit van jouw technische medewerkers. Dit draagt natuurlijk ook bij aan het binden van je huidige mensen. Klik hier voor de pagina met initiatieven omtrent vitaliteit.

  De TalentenScan: (zowel voor leven lang leren als vitaliteit): De TalentenScan is een 360gradenfeedback tool speciaal voor technische vakmensen. De tool is tot stand gekomen met medewerking van technische vakmensen van 8 organisaties en vergroot bewustwording van talenten van technische vakmensen en de waardering voor hun talenten. Klik hier voor meer informatie.

  Zes zonder Stress: Technici gaan de strijd aan met hun eigen vitaliteit samen met collega's. Teamwork, competitie (tegen andere technische bedrijven), en natuurlijk ook ontwikkeling in hun (mentale) vitaliteit. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

  Wij hebben over deze thema's whitepapers samengesteld, klik hier voor meer informatie.

 • Floor van den Heuvel

  Projectleider Duurzame inzetbaarheid WENB

  ''CrossOver is voor mij een belangrijke & inspirerende samenwerkingspartner. Met een enthousiast team weten ze iedere keer weer mooie initiatieven van de grond te krijgen, juist voor die beroepsgroepen waarvoor binnen bedrijven zelf (nog) niet altijd even veel aandacht is voor hun persoonlijke en loopbaanontwikkeling. Hiermee weten ze deelnemers in hun kracht te zetten en ze bewust te maken van het feit dat ze zelf ‘in charge’ zijn om nieuwe of volgende stappen te zetten en daarmee actief aan hun duurzame inzetbaarheid te werken.''

Alle berichten
×