• CrossOver najaar 2017

  Geluk / wellbeing in het werk

  Utility company of the future

  Terkort aan technisch personeel

 • CrossOver najaar 2017

  Workshops, innovatie & persoonlijke ontwikkeling

  Afgelopen CrossOver editie hebben 15 deelnemers van 10 organisaties van diverse afval- telecom- en nutsorganisaties gewerkt aan de volgende gezamenlijke uitdagingen: Utility company of the future, Geluk/wellbeing in het werk en Tekort aan technisch personeel.

  Lees hier meer over de uitkomsten, workshops en interviews met de deelnemers!

 • Utility Company of the Future

  Overbelasting door teruglevering van energie in het net? Vanaf nu verleden tijd! Deze digitale kaart laat inwoners van een gebied meteen zien in welke energievorm het waardevol is om te investeren. Zo voorkom je een overschot van teruglevering (bijvoorbeeld door zonne-energie). Met de kaart kunnen inwoners slim inspelen op het actuele vraag en aanbod.

 • Hoe werkt het?

  De wereld zoals we hem nu kennen is in 2035 radicaal anders. Netbeheerders zullen functioneren als kennisbanken en klanten wekken autonoom hun eigen energievormen op. Door de BuurtPotentiekaart, kunnen burgers in één oogopslag zien in welke energievorm het nog nuttig is te investeren in hun buurt. Zo kan iedereen slim inspelen op vraag en aanbod. Benieuwd naar de verdere ontwikkeling van de kaart, of wil je zelf meedenken over de kaart? Neem dan contact op!

 • Ontmoet het team!

  v.l.n.r. Harmen van Oijen (Alliander), Jaap Pronk (AVR), Ramon Janssen (Evides), Daan van Os (Brabant Water), Sven Kok (WML) en Marwin van den Burg (Cogas)

 • Interview met Jaap Pronk (AVR)

  Quote Jaap:

  We hebben nuttige tools gekregen waar ik in mijn werk ook weer mee aan de slag kan. Je start natuurlijk met een onbekende groep, maar we zijn echt een hechte groep geworden! Doordat we zo snel goed met elkaar konden samenwerken, hebben we uiteindelijk ook een mooi idee weten te realiseren.

 • Geluk / wellbeing in het werk

  Geluk in je werk is zo belangrijk en wordt vaak toch nog onderschat. Hoe hier slim mee om te gaan? Het team bedacht een app om de gemoedstoestand van medewerkers laagdrempelig te peilen en makkelijker bespreekbaar te maken. Zo kan je allereerst meten of het verbetert of verslechterd om vervolgens de gespreksstof op gang brengen.

 • Hoe werkt het?

  Heel simpel! Door met enige regelmaat aan te geven hoe je je voelt aan je team, aan je manager of je bedrijf in het algemeen kan je hier samen beter op inspelen. Je kunt het bijvoorbeeld iedere dag of eens in de maand doen. De informatie wordt dan zichtbaar voor jouw manager en samen kan je bepalen of je de resultaten in je team wilt bespreken. De app geeft jou en je organisatie net het zetje in de rug om met enige regelmaat over jouw werkgeluk te praten!

   

  Wil jij het een keer proberen? Klik dan hier!

 • Ontmoet het team!

  v.l.n.r. Mark Janssen Lok (Evides), Yanick Donkers (VodafoneZiggo), Femia van Stiphout (Enexis) en Joey Lok (VodafoneZiggo)

 • Interview met Femia van Stiphout (Enexis)

  Quote Femia:

   

  'Ik heb het echt als superleuk ervaren. Ook omdat je met zoveel verschillende mensen samenwerkt uit andere organisaties. Stiekem ben ik trots op wat we samen hebben bereikt en hoe ver we hiermee zijn gekomen in korte tijd.'

 • Tekort aan technisch personeel

  Hoe maken we mensen met en zonder technische achtergrond enthousiast voor de sector? Door een traineeship waar mensen kunnen rouleren tussen bedrijven en echt kunnen 'proeven' van de verschillende smaken! Zo kan je uiteindelijk een afgewogen keuze kunnen maken om ergens te gaan werken. Sluit jij aan? Oasen en Alliander doen al mee!

 • Hoe werkt het?

  De trainee wordt gevraagd om kennis op te doen binnen verschillende sectoren.

  Mocht een deelnemer zich eerder bewust zijn van zijn/haar interessesgebied dan biedt het traineeship de kans om eerder te switchen of tot een dienstverband te komen.

   

  Benieuwd naar alle voordelen voor de werkgever & werknemer? Bekijk het hier!

 • Ontmoet het team!

  v.l.n.r. Michel Posthumus (EPZ), Rogier Versteeg (VodafoneZiggo), Mitch de Man (Oasen), Matthijs Polman (Alliander) en Tenynke Hoekstra (Enexis)

 • Interview met Rogier Versteeg (VodafoneZiggo)

  Quote Rogier:

  'Een van de dingen die ik meeneem is de 'Anxiety party' oefening. Die heb ik ook meteen uitgevoerd bij mijn team. Het is wel een oefening waar je natuurlijk redelijk kwetsbaar bent, maar gelukkig pakte hij net zo goed uit in mijn team als in het CrossOverteam.'

   

  Lees hier het hele interview

 • Workshops

  Wat vonden de deelnemers van de workshops?

  Invloedvaardigheden

  Michel: 'Het bang zijn voor dingen, komt vaak vanuit je zelf, je legt jezelf belemmeringen op die eigenlijk nergens voor nodig zijn. De bewustmaking van de wijze waarop je dit zonder al te veel barrières kan aanpakken is enorm fijn!'

  Presentatietechnieken

  Femia: 'Ik heb de workshop presentatievaardigheden gevolgd en ik vond het een super gave workshop. Ik heb geleerd hoe moeilijk het is om de aandacht weer terug te krijgen als je iedereen kwijt bent. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik de aandacht er weer bij krijg, dat stiltes erg waardevol kunnen zijn en dat je dicht bij jezelf moet blijven om succesvol te worden in presenteren.'

  Lean Startup

  Ramon: 'Afsluiten met een tastbaar eindresultaat zie ik als enorm waardevol. Dat zou eigenlijk iedere workshop moeten hebben. Ook tijdens het houden van interviews zijn wezenlijke zaken aan het licht gekomen die ik op mijn zolderkamertje in mijn uppie nooit ontdekt had.'

Alle berichten
×