Terug naar site

Zijn we in 2030 gasvrij? TechCrossOver najaar 2019 gestart!

We zijn los! De eerste dag van het TechCrossOver najaar 2019 vond afgelopen donderdag 12 september plaats. De aftrap was dit keer bij Feenstra! De heren druppelde door heel het land binnen en voor ze met hun team aan de slag gingen maakte ze eerst kennis met CrossOver én alvast met elkaar.

  • 30% werkt al langer dan 25 jaar in zijn functie;
  • Unieke hobby’s: Schutter, zeilen, zweefvliegen, duikinstructeur;
  • 80%!! doet aan afval scheiden (Like!);
  • Of ieders werk gaat veranderen? Niet voor iedereen en al helemaal niet als je over paar jaar met pensioen bent;
  • Zijn we 2030 gasvrij? > 0% mits we genoeg geld en mankracht hiervoor hebben.

Hieronder vind je meer informatie per team en thema, lees vooral verder. In de middag deden we met de teams een samenwerkingspel (met pingpong-ballen) en team Energietransitie gaat ervandoor met de winst (zie foto hieronder!). En natuurlijk het kijkje in de keuken bij Feenstra.

Kijkje in de keuken​

Na een openingsvideo en korte introductie van Jasper van Feenstra, kregen we van twee praktijkleiders Emiel en Ronald inzicht in alle soorten ketels, voordelen en nadelen en hoe deze op afstand bestuurd kunnen worden. Er kwamen veel vragen op hen af, zowel werkgerelateerde vragen maar ook hoe we dit thuis het beste kunnen aanpakken.

Wij danken Feenstra en in het bijzonder de bovengenoemde heren & Maud en Elvira voor het ontvangst en de samenwerking.

Team: Hoe ga je om met verandering?​

Deze ochtend vond vooral veel uitwisseling plaats tussen de groep. Wat voor veranderingen zijn er al mee gemaakt binnen hun werk en hoe waarderen ze deze veranderingen. Bij veel bedrijven zit er overlap tussen de veranderingen. Een aanwezig verschil tussen de deelnemers zit hem in technici die al lang werken bij de organisatie en die anders aankijken naar grote veranderingen naar technici die er pas een paar jaar rondlopen. Grootste veranderingen die voorbij kwamen waren de processen en digitalisering.

Team: Energietransitie in de praktijk: hoe werkt het?

De groep had allen individueel al een toekomstvisie voorbereid waar ze zelf in de schoenen zijn gekropen van hun baas (opdracht van hun teamcoach). En kwamen tijdens de ochtend met ideeën en obstakels over hoe de volgende jaren gaan verlopen. Dit werd na het kennismaken aan elkaar gepresenteerd en alhoewel ze allen een andere mening houden, lag het team al snel op één lijn. Er kon een keuze worden gemaakt in waar ze de volgende keer mee verder gaan. Energie kan je wel opwekken maar het moet ook naar de juiste plek > Transport & Opslag. Daar gaat deze groep hun tanden inzetten.

Team: Vakmensen & veiligheid

Wat is veiligheid? De mannen begonnen met een grote mind map aan de hand van vele verhalen en anekdotes over hun eigen werkvloer. De meest interessante werden omcirkeld en overkoepelend kwamen communicatie over veiligheid en de cultuur van veiligheid het meest naar boven. Vaak gaat dit over de grotere onveilige situaties en worden de kleinere zoals even je bril niet opzetten vergeten. Hier moet aandacht aangegeven worden! Wat is je valkuil (routine, snelheid, gemakzucht) en hoe uit zich dit in een onveilige situatie? Hier gaat de groep de volgende dag mee verder.

Team: Jouw vakmensen helpen te veranderen/in transitie?​ (teamleiders)

Veel uitwisseling heeft plaatsgevonden over persoonlijke veranderingen en grote veranderingen in het werkende leven. Wat heeft geholpen en wat juist belemmerd. Hier is een overzicht van gemaakt en werden diverse zaken al herkend door elkaar of juist niet. Toen gingen ze aan de slag om hun vraag die ze willen onderzoeken nog beter te specificeren. Aan de hand van gesprekken met medewerkers (wat hebben ze nodig voor deze verandering?) zal dit de volgende dag nog meer vorm gaan krijgen.

Team: Jonge mensen naar jouw bedrijf (teamleiders)

Na een korte kennismaking ging de groep al snel aan de praat over wat de grootste problemen zijn op hun werk op het gebied van binding en werving. Ze lopen tegen verschillende & grote problemen aan, maar er moet wel iets gebeuren. Anders geen innovatie, nieuwe vaardigheden etc.! Vervolgens werd ingezoomd over wat werkt als het gaat om het aantrekken en behouden van jonge mensen. En met deze insteek gaat de groep een slag slaan. De teamleiders gaan met hun eigen medewerkers hierover in gesprek.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK