Terug naar site

Zesde editie TechCrossOver van start

Heb jij of jouw team ook nachtdiensten? Hoe delen jullie kennis? Op welke manier bind en ontwikkel je monteurs en technici? De zesde TechCrossOver is van start, met een groep van 25 monteurs/technici en een groep bestaande uit teamleiders wordt dit najaar 2018 aandacht gegeven aan vijf actuele thema's! Lees hieronder meer.

Deze dag in 1 woord: ''Leerzaam'', ''Enthousiast'', ''Leuk'', ''Positief'', ''Inspiratie'', ''Gezellig''!

Eerste dag

De eerste dag vond plaats bij Oasen. Met een korte introductie van de locatie en het CrossOvertraject gingen de teams uiteen om kennis te maken met elkaar en het thema. Behalve dat de eerste stappen zijn gezet over het thema. Heeft CrossOver uiteraard ook met de groep een kijkje in de keuken genomen, we zaten immers niet voor niets deze dag bij de zuiveringsstation te Langerak.

Thema's

Hieronder in het kort de eerste stap die is gezet op de diverse thema's en waar de groepen naar toe gaan werken, voor de eindpresentaties 30 november bij Engie.

Kennisdeling technici

Het doel van deze dag was een beeld krijgen van kennisdeling van elkaars organisatie. Door verschillende opdrachten is hier inzicht in verkregen. Deze soorten zijn geclusterd tot de belangrijkste elementen, zoals cultuur en coaching. Vanuit hier gaat het team bepalen hoe technici-kennis te behouden en door te geven.

Jarno (AVR), Ivan (Enexis), Marcel (Engie), Stefan (VodafoneZiggo), Patrick (Waterbedrijf Groningen) & Boyd (CrossOver)

Binden technici

Het thema is uitgebreid besproken en de zaken die hier aan hangen worden de volgende dag uitgewerkt. Er zijn een aantal vragen opgesteld die iedereen uit het team aan hun eigen collega's gaat stellen. De vragen gaan voornamelijk over waardering en ontwikkeling.
Ymco (Alliander), Marcel (AVR), Johan (VIB Netwerken), Karim (VodafoneZiggo) & Victorine (CrossOver)

''Tijdens de kennismaking hebben we elkaar al goed leren kennen. Er is nu al een band binnen het team'' - Karim (VodafoneZiggo)

Nachtdiensten
Wat voor effect heeft nachtdiensten eigenlijk en wat zijn de volgen? Dit team gaat uitzoeken wat het effect heeft op je slaapritme, op je eetpatroon en alles wat erbij komt kijken. Komende twee weken houden ze hun eigen slaaphoeveelheid bij en zal er de volgende dag een slaapexperts worden uitgenodigd om dieper op deze materie in te gaan.
Rob (Alliander), Jochem (Enexis), Saco (VodafoneZiggo), Henry (AVR), Gerjo (Alliander) & Esther (CrossOver)

Technicus van de toekomst
Wat zijn de eigenschappen van de technicus van de toekomst? En wat is er voor nodig om deze te vinden? Het team gaat doormiddel van fotografie laten zien wat het werk van een monteur/technicus inhoud zodat de technicus van de toekomst weet wat te verwachten. Zonder ons (technici) bestaat er geen toekomst!
Martijn (Alliander), Dennis (Waterbedrijf Groningen), Martin (Enexis), Maarten (VodafoneZiggo) & Annette (CrossOver)

Binden en ontwikkelen van monteurs en technici
Het team van teamleiders heeft deze eerste dag veel gesproken over maatschappelijke onderwerpen en jongen mensen binden aan techniek. Wat kunnen we gezamenlijk doen om met elkaar dit probleem kleiner te maken? Een interview is voorbereid die iedereen gaat houden met collega's. En een korte onderzoek naar hoe we in Nederland omgaan met het leraren te kort en te kort in de zorg.
Darja (Alliander), Evert-Harm (VodafoneZiggo), Rinus (Enexis), Mark (VodafoneZiggo), Adrie (VodafoneZiggo), Bart (N.V. Juva) & Agaath (CrossOver)

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK