Welk team is het sterkst?

TechCrossover dag 2, najaar 2019

Vorige week vrijdag was het zover, de tweede dag van de TechCrossOver najaar 2019. We waren te gast bij AVR, we zagen de afvalcentrale al vanaf de snelweg: wetende ''daar lopen we straks in!'' Iedereen was ruim op tijd omdat het verkeer goed mee zat, dus vanaf 9:00 uur zaten al vele aan bak koffie te kletsen over hun werk en de vorige dag.

Ochtend

Elk team ging aan de slag met z'n thema, iedereen had een huiswerkopdracht gehad en daarmee kom weer een flinke slag worden geslagen. Lees hieronder per thema welke stappen deze dag gezet zijn.

Middag
Voor we begonnen met het kijkje in de keuken bij AVR moest er natuurlijk nog even gestreden worden tussen de teams. Dit keer niet met pinpong-ballen maar met een groot touw... Het sterkste team: Vakmensen & Veiligheid (zelfs met persoon minder!). Iedereen was weer helemaal wakker en energiek voor de rondleiding begon. Eerst nog een korte introductie van AVR door Robert Hageman en toen was het zover, onderleiding van deelnemers Ronald en Gerben gingen we de afvalcentrale verkennen. We gingen langs alle facetten (bunker, turbine, gaswassen, oven, besturingskamer) en ook het nieuwe onderdeel de afvang van CO2! Dit was erg interessant om te zien en ook goed gerelateerd aan de energietransitie. We sloten de dag af met de samenvatting per team. Lees hieronder per team en check de teamfoto's!

We bedanken AVR Duiven voor de gastvrijheid, en in het bijzonder Robert voor zijn introductie en Sonja voor de organisatie!

Energietransitie in de Praktijk: Hoe werkt het?

Afgelopen weken is het team opzoek gegaan naar oplossingen die ze nog niet kennen als het gaat om opslag en transport in de energietransitie. Maar veel oplossingen lopen ook tegen politieke problemen aan. Hier weten we niks, tot weinig van af maar is wel heel belangrijk. We trekken een schoen aan als technici en een als politici. Waar loopt ons eigen bedrijf tegen aan qua opslag/transport en welke problemen uit de politiek?

Vakmensen & Veiligheid

Alle teamleden hebben een interview gedaan met collega's over veiligheid op werk. Er zijn ontzettend veel aspecten over veiligheid, maar wat hebben alle bedrijven nou gemeenschappelijk? Hetgeen waar dit team mee verder gaat is veiligheid in de auto. De derde dag van het traject gaan ze verder met het uitwerken van een campagne om meer aandacht te geven in veiligheid in de auto.

Hoe omgaan met veranderingen?

Voor deze dag waren de teamleden in gesprek gegaan met collega's over veranderingen. Grootste inzicht was vooral dat jonge vakmensen die net komen kijken anders staan in veranderingen dan de wat oudere garden die al een tijdje rondloopt. Na deze uitwisselingen gingen ze in gesprek met teamleider team (jouw vakmensen helpen in verandering) over drie aspecten: 1. communicatie (hoe zorg je dat je als leidinggevende boodschap hoger management communiceert naar mensen toe), 2. administratie is een feestje en 3. hoe zorgen we dat jong en oud elkaar versterken. Aan de hand hiervan is het team elkaar gaan interviewen, wat echt anders is dan gewoon een gesprek voeren. En dit gaan ze de volgende keer uitwerken tot een eindproduct..

Jonge mensen naar jouw bedrijf vs Jouw vakmensen helpen te veranderen/in transitie?​

Team Jonge mensen naar jouw bedrijf hadden van te voren vacaturetekst van hun eigen bedrijf is onder de loep genomen en wat blijkt: Er is een groot gat tussen wat HR schrijft en de praktijk.

Het team over verandering in transitie gingen het gesprek aan met team ''Hoe omgaan met veranderingen'' over drie aspecten (bij team hierboven beschreven). En vervolgens met het andere teamleider-team in gesprek. En hier kwamen ze er al snel achter om hun krachten te bundelen op het thema Jonge mensen naar jouw bedrijf.

Het werk van de technische vakmensen moet meer zichtbaar worden naar buiten toe, mensen laten zien wat het werk echt inhoudt. De teamleiders gaan dit gezamenlijk oppakken in drie richtingen: beeld, interviews en hoe kunnen we hiermee de juiste doelgroep daadwerkelijk bereiken.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK