Terug naar site

Wanneer zou jij de Smart Shoulder nou echt willen dragen?

De Smart Shoulder is een van de innovatieve ideeën die uit eerdere CrossOvers zijn ontstaan en inmiddels is er zelfs een prototype. De Smart Shoulder is een soort vest met tools en functies die het werk van monteurs en technici veiliger, makkelijker, slimmer en gezonder moet gaan maken. (Zie voor meer info smartshoulder.eu). Het Smart Shoulder team bestaande uit Bart Kobes (Cogas), Bjorn Suma (Vodafone-Ziggo), Edwin Weijmer (Alliander), Oeds Bijlsma (WBGR) en Rick Kleijnen (WML) boog zich over de shoulder met de vraag: Hoe zorgen we nou dat je geen dag meer naar je werk wilt zonder het vest?

Eerste bijeenkomst:

Na elk zelfbedachte functies te hebben gepresenteerd, heeft het team bestaande en bedachte functies ingedeeld in een ‘matrix’: van nuttig & realistisch tot totaal nutteloos & onrealistisch. Hierbij kwamen Gasdetectie en Live view functies als winnaars uit de bus. Het team heeft elkaar feedback gegeven op presentatievaardigheden en er werd besproken:

''Hoe geef je elkaar eigenlijk nuttige feedback? En hoe kunnen oprechte complimenten helpen iemand zijn of haar natuurlijke presentatie-stijl te ontdekken?''

Tweede bijeenkomst:

Aan de hand van de Design Loop, kroop het team in de huid van een ontwerper en ging aan de slag met Gasdetectie en Live view. Wat zou nou echt een handig ontwerp zijn, tegen welke ontwerp-obstakels loop je op? Voor welke problemen moet je innovatieve oplossingen vinden? Het team analyseerde de mogelijke problemen en oplossingen voor hun idee en verdeelde deze om te onderzoeken voor de derde bijeenkomst. Ook reflecteerde ze over wat nou een goed team of een fijne samenwerking maakt: Met wie werk jij graag samen en waarom werkt dat zo goed? En wat zou je er zelf aan kunnen doen als een samenwerking niet zo soepel gaat?

Derde bijeenkomst:

Elk team lid presenteerde vandaag het ontwerp-probleem wat hij voor zijn kiezen had gekregen om op te lossen…. Dat leverde veel creatieve ideeën op waarbij het team elkaar ging helpen zowel de ideeën zelf als de presentatie te verscherpen: Hoe kunnen we dit idee het beste presenteren, kan een foto of plaatje het duidelijker maken? Wat zijn de belangrijkste punten en welke argumenten zijn goed of kunnen beter? Het team gaf elkaar weer feedback, ditmaal ook vanuit een ander perspectief — bijvoorbeeld vanuit het perspectief van iemand van de pr-afdeling, of het perspectief van je baas, of een opmerking van je zoon — Zo onderzochten ze wie welk commentaar zou kunnen hebben naar aanleiding van hun ontwerp-suggesties: een goede voorbereiding voor de eindpresentatie is het halve werk!

''En hoe zouden ze dat wat belangrijk voor hen is kunnen vangen in een boodschap of symbool waar ze kracht van krijgen, en zin om op te staan? ''

CrossOver Tatoeage?

Deze dag was ook nog het begin van iets gebeurt wat niemand op de eindpresentatie te zien zou krijgen… de teamleden bedachten en bespraken wat zo belangrijk voor ze was dat ze het wel zouden willen tatoeëren, en interviewden elkaar of hun belangrijkste voorkeuren, drijfveren, waardes en zwaktes. De persoonlijke symbolen zijn vervolgens op hun leatherman (multi-tool) gegraveerd door de meesterslijpers in Amsterdam!

Eindpresentatie:

De vierde sessie nog even checken of alles in de goede volgorden staan en oefenen, oefenen, oefenen: voor de presentaties, hebben de heren de presentatie 3 keer geoefend zodat ze helemaal natuurlijk en sterk op het podium stonden bij de eindpresentatie! Mooie reacties en erna in gesprek met de aanwezigen die allerlei vragen hadden over hun oplossingen en de Smart Shoulder, dat kwam wel goed, de mannen waren inmiddels experts geworden :) Last but not least kregen ze na de presentatie hun eigen leatherman te zien: wow, dat is wel echt mooi om iets te bedenken en dan je eigen boodschap of symbool voor eeuwig op je multi-tool te zien: Niet kwijtraken dus.

''Een mooi aandenken, een nog mooier proces en een prachtig team!'' Victorine van Alphen - Teambegeleider Smart Shoulder

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK