Waardering voor technici die het verschil maken bij Tata Steel

Op 25 september 2020 reisden we met een tas vol versiering en Slimste Handen taartjes af naar Velsen Noord om Tata Steel te bezoeken tijdens de Slimste Handen van Nederland Verkiezing 2020. Vanuit Tata Steel waren er deze Slimste Handen van Nederland 2020 editie maar liefst 33 nominaties voor technische vakmensen en een aantal teams. Een ontzettend mooie blijk van onderlinge waardering tussen collega’s. Hier moest intern aandacht aan worden besteed vond HR! En zo geschiedde.

De live uitzending van De Slimste Handen van NL bij Tata Steel

Voor de live uitzending van de Slimste Handen was een grote zaal geregeld die volop werd versierd met o.a. foto’s van alle genomineerden vanuit Tata Steel. De genomineerde Peter Smit kreeg een digitale podiumplek als een van de finalisten van deze editie. Natuurlijk wisten wij dit van te voren, dus naast diverse collega’s waren ook zijn vrouw en dochter waren deze middag aanwezig. Ook sloot HR directeur Guido Bockting en FNV bestuurder Roel Berghuis (op een gepaste 1,5 meter afstand) aan bij dit bezoek en keken digitaal de liveshow mee.

Wij spraken Peter Smit natuurlijk wat uitgebreider over zijn nominatie en deze finaleplek!

Peter je werkt al 38 jaar met veel plezier bij Tata Steel, gaat dit niet vervelen?

“Nooit! De veranderingen en uitdagingen in de techniek die binnen Tata Steel spelen houden mijn werk uitdagend. Het geeft me veel voldoening om oplossingen voor deze uitdagingen te bieden. Hiervoor krijg ik van collega’s veel waardering en dat maakt het natuurlijk extra leuk.”

Peter, waar ben je het meest trots op?

“Een van de oplossingen waar ik trots op ben is de kalender voor de ploegendienst. Hier heb ik een slaapcoach aan toegevoegd. Deze slaapcoach helpt collega’s die ploegendienst draaien om goed te slapen en fit op hun werk te verschijnen. Deze slaapcoach weet wanneer je slaapt en wanneer je moet werken en geeft dan aan wanneer je het best kunt voorslapen. ”

Peter, die (bescheiden als hij is) liever innovatieve technische oplossingen biedt dan voor de camera staat, kreeg een plekje op het podium voor de categorie Inspirator & Motivator. Hoe vind je dit?

“Omdat je meer ervaring hebt kun je mensen helpen in het vak. Daar heb ik zelf ook veel plezier van! Ik wil hen plezier geven door hen te motiveren in het werk.”

En dan zijn we natuurlijk benieuwd... wat vind je er nu van dat je genomineerd bent? Peter antwoordt eerlijk:

“Ik sta liever niet in de schijnwerpers, maar een eer is het natuurlijk wel!”

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK