Voorbeeld casussen zij-instroom projecten

CrossOver is al vele samenwerkingen aangegaan met gemeenten, regio's en branche-organisaties over zij-instroom. Hieronder vind je enkele casussen:

Technisch Topwerkgever (2022) | samenwerking Techport

Om op het arbeidstekort van technische vakmensen in de regio Beverwijk tegen te gaan hebben CrossOver eTechport de Technische Topwerkgever Scan ontwikkeld. Techport is het netwerk van scholen, bedrijven en overheden in de Metropoolregio Amsterdam, met de IJmond als kern. De Technische Topwerkgever Scan brengt in kaart welke inspanningen technische werkgevers aldaar leveren om duurzame instroom & zij-instroom mogelijk te maken.n.

Deelnemende werkgevers maken kans om Technische Topwerkgever in de regio Beverwijk te worden. Met de Technische Topwerkgever Award wil Techport de koplopers in het zonnetje zetten en zij-instroom in de maak- en onderhoudssector bevorderen. Het behouden van technische vakmensen en het verwelkomen van zij-instromers vraagt namelijk nogal wat van deze bedrijven; zowel in de werving, matching, onboarding, als in het opleiden en begeleiden. Daarom is het extra belangrijk om werkgevers die zich hiervoor inzetten te belonen en zo zij-instroom zo veel mogelijk op de kaart te zetten. 

Bedrijven die de scan hebben ingevuld, zijn actief bezig met het vergroten de instroom van technische vakmensen binnen hun organisatie. Door deelname aan de award wisselen ze best practices uit met andere vooroplopende werkgevers en zetten ze zichzelf op de kaart bij zij-instromers.

KUUK -aannemer in infra en groen- is als koploper uit de Technische Topwerkgever scan gekomen! Je leest meer over de uitreiking, het verloop van het traject en het vervolg in deze blog.

Samenwerkingen House Of Skills Regio Amsterdam / Amsterdam Economic Board

In samenwerking met House of Skills is CrossOver veelvuldig betrokken bij 'het loopbaanpad binnen de sectoren Techniek en Bouw' in de regio Amsterdam. Door dit loopbaanpad meer skillsgericht in te richten, hopen we meer mensen de techniek in te krijgen. Dit betekent dat we niet alleen proberen de skills van de kandidaten inzichtelijk te maken maar ook de werkgevers anders proberen te laten kijken naar de arbeidsmarkt. Zij zullen een interne transitie moeten maken waarbij ze meer 'skillsdenken' in plaats van zich te blijven baseren op diploma's. Zo bewerkstelligen we meer instroom vanuit andere sectoren en kunnen we de vijver aan technici langzaamaan weer vullen.

Hieronder vind je verschillende resultaten van onze samenwerking met HoS:

In deze blog lees je welke 10 aanbevelingen House of Skills en CrossOver hebben ontwikkeld voor het creëren van meer draagvlak voor de skillsbenadering op de arbeidsmarkt.

Op onze whitepaper pagina vind je diverse whitepapers die CrossOver en HoS maakten over zij-instroom in de techniek.

Hier lees je over de routekaart voor zij-instroom richting de bouw en techniek. die House of Skills en CrossOver samen met VTi, Wij Techniek, IW NH, WSP Groot Amsterdam en Gemeente Amsterdam ontwikkelden.

Samen met Amsterdam Economic Board werkte CrossOver aan het platform TOMAS, een toegangspoort tot alle talentinitiatieven in de Metropoolregio Amsterdam.  

 Wil jij ook samenwerken om zij-instroom in de techniek te bevorderen?

 

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK