Van zelfkennis tot afvalverwerking

Denk jij wel eens na over wat er met jouw afval gebeurt nadat je je vuilniszak hebt weggegooid of je de grijze bak weer eens hebt buitengezet? Daar kwamen de deelnemers van de 7e TechCrossOver, die vrijdag van start ging, al snel achter toen zij ‘s middags een rondleiding kregen bij AVR in Duiven. AVR is een afvalverwerkingsbedrijf dat afval verbrandt. Bij dit verbrandingsproces komt energie vrij die wordt omgezet in elektriciteit. Zo zorgt jouw afval ten eerste dus voor elektriciteit in het net, maar ondertussen levert het ook stoom, stadsverwarming en grondstoffen op. Door ons afval slim in te zetten draagt AVR dus bij aan een circulaire economie!

Voordat de deelnemers een indrukwekkend kijkje in de keuken bij AVR kregen, hadden zij al een leuke en nuttige ochtend achter de rug. Tijdens de kennismaking kwamen de uniekste hobby’s naar voren en kregen de mannen meer inzicht in hun kwaliteiten en valkuilen. Nadat iedereen zijn teamgenoten wat beter had leren kennen heeft elk team een start gemaakt met hun thema, waarover hieronder meer. Na de inhoudelijke sessie werd er met overgave en uiterste concentratie gestreden voor een 1e plek tijdens de “geef-zoveel-mogelijk-pingpongballetjes-door-wedstrijd”. Voor anderen had gewoon een beetje lachen en plezier hebben de voorkeur en zo eindigde het teamleider-team dan ook op een laatste, maar gelukkige (!), plaats.

We willen de stoere mannen die de rondleiding hebben gegeven (René, Marco en Cezur) en AVR bedanken voor het hosten van deze succesvolle en zonnige 1e dag!

Waar hebben de teams aan gewerkt?

Doorgroeimogelijkheden

Het team doorgroeimogelijkheden is de eerste dag aan de slag gegaan met zelfkennis: Wat zijn je krachten en valkuilen? Met wie werk je graag samen? Werk je eigenlijk met mensen die op je lijken of eerder met mensen die jou aanvullen?

De deelnemers gingen open en eerlijk het gesprek in, want voor zelfkennis heeft het geen zin jezelf anders voor te doen. Maar… hoe krijg je zo’n open gesprek eigenlijk voor elkaar? Gezamenlijk formuleerden ze een aantal gespreksstrategieën voor het voeren van open en goede gesprekken. Na deze dag moeten de deelnemers namelijk zelf het gesprek aangaan met collega’s, vrienden en familie om meer te weten te komen over henzelf… Hoe zien zij hen eigenlijk?

Remco (Alliander), Cezur (AVR), Richard K. (HVC), Marco (Irado), Joeri (Vitens), Jeffry (Vodafoneziggo) en Victorine (CrossOver)

Hoe blijf ik gezond?

Wat is gezondheid? Via een brainstormsessie kwam het team ‘Hoe blijf ik gezond?’ er al snel achter dat gezondheid eigenlijk een heel breed begrip is dat verweven is in zo ongeveer alle aspecten van het leven. Gezamenlijk hebben ze zes clusters van gezondheid geïdentificeerd die relevant zijn voor hun werk; bewegen, voedsel, slaap, veiligheid, mentale gezondheid thuis en mentale gezondheid op het werk. Ze hebben hun persoonlijke ervaringen op het gebied van gezondheid met elkaar gedeeld en gaan de komende weken meerdere collega’s interviewen over de rol die de verschillende aspecten van gezondheid in hun leven spelen. Ook zal het team na gaan denken over op welke aspecten van gezondheid zij zich graag zouden focussen en hoe dat zowel hunzelf als hun bedrijf verder zou kunnen helpen.

Geert-jan (Alliander), René (AVR), Jan Willem (Meerlanden), Elmer (Stadsverwarming Purmerend), Kaj (Vitens), Marloes (CrossOver) en Anne (CrossOver)

Waardering voor technici

Wat is waardering? Wanneer voel je je gewaardeerd? En wanneer niet? Dat waren de vragen die centraal stonden in het team ‘Waardering voor monteurs’, tijdens deze eerste TechCrossOver-dag. Het team, bestaande uit monteurs en operators, kwam op basis van gedeelde ervaringen samen tot een definitie van waardering. Deze leggen zij in de komende weken aan collega’s voor. Op die manier willen ze tijdens de tweede bijeenkomst een gemeenschappelijk kernprobleem formuleren, waaraan ze vervolgens verder kunnen werken!

Dave (Alliander), Marco (AVR), Richard F. (HVC), Tom (PWN), Robert (Vitens), Albert (VodafoneZiggo) en Annette (CrossOver)

Teamleider van de toekomst

Het team ‘Teamleider van de toekomst’ bestaat uit een groep enthousiaste teamleiders, wat een interessante toevoeging is bovenop de technici-teams! Het team is de dag eerst met elkaar in gesprek gegaan over wat hun drijft in het werk. Waar zijn we goed in? Waar worden we blij van? En wat daagt ons uit? Vervolgens hebben ze hun kernkwaliteiten met bijbehorende valkuilen, uitdagingen en allergieën geïdentificeerd. Ook zijn ze ingegaan op de vraag: met welke veranderende omgeving gaan onze organisaties te maken krijgen? En hoe gaat ons werk er in de toekomst uitzien? ‘s Middags hebben ze besproken hoe de medewerker van de toekomst zijn of haar werk gaat doen. Dit omdat ze daar als leidinggevende natuurlijk de aansluiting mee willen hebben en houden! Hierop aansluitend hebben ze een aanzet gedaan in onderzoeken hoe ze de stijl van leidinggeven in de toekomst zien. Hier gaan ze de aankomende periode mee verder. Wordt vervolgd!

Remko (Alliander), Marcel (Irado), Dennis (Stadsverwarming Purmerend), Ronald (VodafoneZiggo), Johan (VodafoneZiggo) en Pieter (CrossOver)

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK