Van praatplaat, tot video. Van scan tot spel.

TechCrossOver voorjaar 2019 een succes!

Afgelopen woensdag 19 juni was alweer de laatste dag van het technische CrossOver traject dat dit voorjaar liep. Dit keer waren we te gast bij Alliander in Duiven, welk grootste gebouw perfect aansloot bij de grootse plannen van de dag, namelijk: dat elke deelnemer die middag op het podium zou staan en zijn CrossOver-resultaten zou presenteren! Wat een spanning hing er in de lucht; hard tijd voor de nodige ontspanning door even meegenomen te worden in de verhalen achter de bouw van het innovatieve gebouw dat Alliander hier in Duiven heeft neergezet. Terwijl de regen op het dak denderde kregen de mannen een rondleiding en zagen zij in vogelvlucht hoe het er bij Alliander aan toegaat.

Was je er niet bij en ben je benieuwd wat er uit dit traject is gekomen of lees je graag nog een recap van wat er die dag allemaal verteld is? Bekijk dan hier de uitkomsten van de verschillende thema’s!

Over welke thema wil jij meer weten? Klikken maar!

Waardering voor technici

Teamleider van de toekomst

Hoe blijf ik gezond?

Doorgroeimogelijkheden

Laatste teamsessie & toekomstgerichte

co-creatie

Na de rondleiding was het tijd voor de allerlaatste sessie met de eigen groepen om de laatste voorbereidingen te treffen voor de presentatie in de middag. Terwijl de mannen hier druk mee waren vond er tegelijkertijd een co-creatiesessies plaats onder leiding van oprichter Josje en actieonderzoeker Lena, waarbij HR-managers en teamleiders van verschillende technische bedrijven met elkaar in gesprek zijn gegaan over verschillende initiatieven voor de toekomst van het technische vak. Het was weer een vruchtbare sessie die zeker zal leiden tot concrete vervolgstappen!

Spannende presentaties & mooie resultaten

Daar was het moment dan; de tijd was aangebroken om te presenteren. Kijkend naar de gezichten van hun leidinggevenden, van HR-managers, van huidige en oud-CrossOver deelnemers en andere geïnteresseerden waagden de mannen zich groep voor groep op het podium. Er werd gesproken over hoe je kan doorgroeien binnen het technische vak en wat daarbij het belang is van eerst echte ervaring op de werkvloer. We zagen een fantastisch filmpje over waardering en over wat dat eigenlijk precies allemaal inhoudt. De mannen van team “Hoe blijf ik gezond?” deden een oefening met het publiek uit hun spel “Ontdek je grens”, dat zij ontwikkeld hebben tijdens dit CrossOver traject.

Ontdek je grens: ''Je collega is ziek, jij bent vrij maar wordt gevraagd in te vallen. Maar je zou eigenlijk met je kinderen naar de Efteling, wat doe je?''

Tot slot presenteerden de teamleiders een onwijs mooie visuele praatplaat aan de hand waarvan zij ons even mee de toekomst in namen en een beeld schetsten van hoe een teamleider van de toekomst er uit moet zien. Kortom, er kwam ontzettend veel interessants voorbij en wij zijn dan ook heel trots op alle mannen die daar stonden en hun mooie producten hebben gepresenteerd!

De Talentenscan

Ook de Talentenscan die de mannen dit traject hebben uitgezet onder hun collega’s en leidinggevenden kreeg even aandacht. De talentenscan is een tool, speciaal ontwikkeld voor technici, waarmee kan worden gemeten in hoeverre technici over 7 specifieke soft skills beschikken die relevant zijn voor het werk van hun toekomst. Later zal hier meer specifieke informatie over komen, maar voor nu hopen we dat de resultaten de mannen waardevolle inzichten hebben gegeven die zij weer mee kunnen nemen binnen hun eigen werk!

Geniet je graag nog even na? Alle foto’s van de dag zijn te vinden op onze Facebook pagina! Like = leuk

En natuurlijk bedankt Alliander, in het bijzonder Leo Stens en Bert de Graaf voor de organisatie!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK