Terug naar site

Tweede monteursCrossOver van start!

Op woensdag 14 september is de MonteursCrossOver succesvol gestart bij hosting partner PWN!

We hebben kennis met elkaar gemaakt én gebrainstormd over de vier thema’s. Hieronder een korte toelichting per team:

1. Team Gezond werken

Dat gezond werken belangrijk is, daar waren alle teamleden het over eens. Gezond werken staat allereerst natuurlijk voor veilig werken. Maar ook fysiek zwaar werk, werkdruk/stress en gezond eten werden genoemd als belangrijke onderdelen van gezond werken.

Team gezond werken gaat met die laatste twee aan de slag. We gaan bijvoorbeeld kijken hoe werkdruk/stress verminderd kan worden en of we een oplossing kunnen vinden voor het probleem dat monteurs eigenlijk niet langs kantoor komen, waar gezond eten zoals fruit altijd ruim voorhanden is.

2. Team Doorwerken tot je 67ste

De teamleden zien een paar belangrijke obstakels wanneer zij doorwerken tot hun 67ste. Veel werk is fysiek zwaar, en wordt lastiger als je ouder wordt.

Je kunt makkelijker doorwerken tot je 67ste, als er op tijd mogelijkheden zijn tot omscholing voor een minder fysieke functie. Junioren kunnen leren van de ‘oudere garde’ om hun werk uiteindelijk op te vangen. De volgende keer gaat het team op zoek naar manieren om de (fysieke) werkdruk op tijd te verminderen door bijvoorbeeld omscholing.

3. Team Eigenaarschap

Bij eigenaarschap is het belangrijk dat iemand zich verantwoordelijk voelt voor het resultaat dat hij met zijn team moet bereiken. Een sterk hiërarchische organisatie komt niet ten goede van het eigenaarschap binnen het team. Ook is het van groot belang dat de organisaties mensen serieus neemt die problemen aankaarten. Je kunt eigenaarschap bijvoorbeeld stimuleren door zelfsturende teams met meer autonomie, heldere doelen, een groot genoeg team en een teamcoach & technisch specialist die het team ondersteunen.

In al deze voorbeelden kwam het belang van het waarderen van eigenaarschap naar voren. Het team wil de volgende keer aan de slag met hoe mensen gewaardeerd kunnen worden die zich extra inzetten voor het bedrijf.

4. Team Binnen- / Buitendienst

Vooral communicatie, kennis van het werk van de ander en hiërarchie bepalen hoe goed de relatie is. Conclusie hieruit is dat het goed werkt tussen medewerkers van binnen en buiten als je goed communiceert en ongeveer weet wat het werk van de ander inhoudt.

Dit kun je bijvoorbeeld bereiken door mee te lopen/te snuffelen, op die manier leer je wat de ander doet en doe je kennis op. Dit creëert begrip en een WIJ-gevoel. Dit gebeurt nu vaak niet, volgende keer gaan we in gesprek waarom niet en hoe we dit kunnen stimuleren.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK