Terug naar site

Tweede bijeenkomst MonteursCrossOver | Tweede editie

Op vrijdag 30 september zijn de deelnemers van de MonteursCrossOver voor de tweede keer bij elkaar gekomen. De deelnemers hebben ‘s middags een kijkje in de keuken genomen bij hosting partner Cogas. Aan de slag gaan was het devies: het vinden van een gaslek, het vervangen van een zekering, het lassen van glasvezel en een leerzame introductie van de afdeling fraude over hennepkwekerijen.

‘s Ochtends hebben de deelnemers met elkaar gebrainstormd over concrete oplossingen binnen de vier thema’s:

1. Team Gezond Werken
Team gezond werken is deze bijeenkomst aan de slag gegaan met gezond eten. Een van de resultaten: meer informatie op een creatieve manier over hoe je goed en gezond kan eten, zodat je de hele dag en nacht energie hebt. Volgende bijeenkomst gaan we de oplossing verder uitwerken en kennis delen over stress op het werk.

2. Team Doorwerken tot je 67ste
We gaan steeds langer doorwerken. Soms houdt dat in dat je dan ander werk hebt. Maar waar willen technici eigenlijk naartoe? Dat gaan we onderzoeken. Uiteindelijk met het doel een overzicht te maken van de verschillende carrièrepaden die je kan bewandelen.

3. Team Eigenaarschap
Eigenaarschap stimuleer je door waardering te tonen voor mensen die zich extra inzetten voor het bedrijf. Bijvoorbeeld door het opzetten van sociale activiteiten (borrels, etentjes), kapitaal (gereedschap, geld), secundaire arbeidsvoorwaarden (tijd, cursussen) en simpelweg door waardering te tonen voor hun activiteiten (op intranet, met een handdruk). Het team eigenaarschap gaat aan de slag met een stemming die bepaalt welke monteur zich het meest heeft ingezet voor het bedrijf.

4. Team Binnen- / Buitendienst
Team Binnen- / Buitendienst concludeerde tijdens de startbijeenkomst dat een goede relatie tussen binnendienst en buitendienst bestaat uit goede communicatie, nabijheid (elkaar kennen) en kennis van elkaars werk. Helaas gebeurt doorstromen, meelopen en meedenken niet of mondjesmaat. Dit keer richtte het team de blik op de hoe-vraag; hoe verbeter je de relatie? Het doel van het team is daarom om managers en bestuurders, via een ludieke actie, te overtuigen om medewerkers aan te zetten tot 1 meeloopdag per jaar.

Een deelnemer over de tweede bijeenkomst:
Ik vind het leuk dat we nu met concrete oplossingen aan de slag te gaan, dan merk je dat je echt stappen kan gaan zetten om bepaalde dingen te verbeteren.

De volgende bijeenkomst zal plaatsvinden bij Stadsverwarming Purmerend. Dan gaan we de oplossing testen, zodat tijdens de eindpresentatie de uitkomsten en vervolgstappen gepresenteerd kunnen worden. De eindpresentatie vindt plaats op 23 november 2016, van 14:00 – 16:00 op het mooie hoofdkantoor van Ziggo in Utrecht. Hier presenteren de deelnemers hun bevindingen en concrete oplossingen. Wil je hierbij zijn? Klik dan hier om je aan te melden!

We kijken met veel energie terug op een mooie en leerzame dag en danken Cogas zeer voor hun gastvrijheid. Meer weten? Kijk op www.projectcrossover/monteurs

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK