TECHNISCHE TOPPERS BIJ DAG 2 TECHCROSSOVER VOORJAAR '22

Hoewel het lang niet zo zonnig was als bij de eerste bijeenkomst, kwam ook op dag 2 van de dertiende TechCrossOver editie na de regen wat zonneschijn door. Deze keer waren we welkom bij Enexis Netbeheer in 's Hertogenbosch. Het slechte ochtendweer mocht de pret niet drukken en de technische toppers startten gezamenlijk met de interactieve presentatietool AhaSlides. De technici kregen een paar Dilemma’s op donderdag voorgeschoteld en beantwoordden (flauwe) vragen over de groep, om vervolgens nog even een paar seconden verplicht hardop te lachen voor het opdoen van een goede dosis positieve energie. 

 

Teamleiders over verbinding: heisessies en spelen

Het teamleiders-team onder begeleiding van Tanja was onder meer op een ‘reis door de ruimte' om na te denken over de beleving van hun eigen teamleden. Bij deze tweede bijeenkomst bleek dat de teamleiders -onderverdeeld in twee subteams- elkaar wederom goed aanvulden, maar dat er wel heel verschillende richtingen op wordt gewerkt bij de vorming van de eindproducten. Het subteam met het thema 'goede invulling van kennismaking' ontwikkelt een spelvorm voor teambegeleider en werknemer, om het ijs op een speelse een efficiënte manier te breken bij de eerste kennismakingen, terwijl het andere team met thema 'teambuidling' de organisatie van een heidag voor ogen heeft. Al met al was het een productieve dag voor Jacco, Simone, Frank, Christie, Taira, Jan en Tim, die zelfs hybride goed met elkaar in contact bleven. Knap gedaan!

Team ‘effectief samenwerken’ werkt effectief samen

Het team van Maud had zich erg goed voorbereid door de huiswerkopdracht na de vorige bijeenkomst keurig uit te voeren. De opgedane informatie over hoe de eigen teams / bedrijven scoren op effectief samenwerken is dan ook uitgebreid behandeld. Op basis hiervan zag het team dat het nog steeds verder kon met de onderwerpen zelfreflectie, feedback en goede communicatie, die helpen te achterhalen wat effectieve samenwerking voor hen inhoudt. Zo kwamen Brian, Ben, Stefan, Ragas, Jos en Dennis (beterschap Gert!) op het idee van een creatief en aanstekelijk eindproduct, waar later meer over te lezen is. Het team zal in ieder geval vele (12, 52 of 365?) complimenten, technische tips, opbeurende quotes en andere inspirerende elementen verzamelen! ;) To be continued..

Leren van digitaliseren

Het bleek voor het team van Robbin, Maher, Rens, Edwin, Ronald, Ron, Monic en Wiliam nuttig om de negatieve maar vooral de positieve kanten van de veranderingen in de techniek te behandelen. Iedereen heeft door de razendsnelle moderniseringen te maken met bepaalde obstakels dan wel mogelijkheden, afhankelijk van het specifieke werk dat hij of zij uitvoert. Het was dus niet gemakkelijk één gemeenschappelijke noemer te ontwaren. Toch lukte het de teamleden om overeenkomsten te vinden, bijvoorbeeld in de digitalisering, waar iedereen mee te maken heeft. Welke aspecten van digitalisering zijn wel of juist totaal niet prettig voor de (toekomstige) monteur? Op een laagdrempelige, interactieve wijze zal het team dit relevante maar complexe vraagstuk in kaart brengen..

Koffie & hamburgers

Voor Tim, Corné, Daan, André, Geert, Ruben, Ben en teamcoach Maartje was het op de eerste dag opgegooide koffiemoment een goed idee om op voort te borduren tijdens de tweede bijeenkomst. Op het werk van sommige teamleden wordt het ‘bakkie koffie’ wel ingeroosterd maar helaas nog niet zo goed benut. Bij andere deelnemers is het juist een heel eenzijdige, top-down kennisoverdracht, in plaats van -uitwisseling. Hier valt dus nog veel te winnen qua structuur en interactie. Hoe geef je echter goede invulling aan zo’n informele samenkomst, waardoor er ook daadwerkelijk kennis wordt uitgewisseld met (nieuwe) collega’s? Daar hebben de teamleden al een paar hele concrete ideeën voor, die zij met behulp van hamburgermodellen, bootjes en pitches zullen omvormen tot een eindproduct. 

De relevantie van een Oud-Hollandsch spel

Ook de mannen in het team van Victorine bleken na dag 1 ijverig te hebben gewerkt aan het zelf opgelegde ‘huiswerk’. De informatie die zij in gesprekken met collega’s hadden verzameld, bracht Joost, Joris, Maarten, Aldert, Ton, Patrick en Richard weer een stap verder in het behandelen van het thema werkgeluk. Het plan is nu om dit om te zetten in een Oud-Hollands spel. Het team heeft als spelcategorieën al gedacht aan een driehoek van vertrouwen, feedback geven/nemen, open en eerlijk vragen en speciale joker-kwesties. Het product zal worden ontwikkeld voor technische teams om elkaar spelenderwijs beter te leren kennen en het plezier in de technische beroepen te koesteren..

 

Kijkje in de Keuken

Het Kijkje in de Keuken behelsde diverse demonstraties bij het opleidingscentrum van Enexis aan de Reitscheweg in Den Bosch. Enexis Netbeheer verzorgt de elektriciteit en het gas in de wijde omgeving en de demonstranten lichtten uitgebreid toe hoe zij leidingen leggen, storingen opsporen, problemen oplossen en de administratie van het gehele netwerk bijhouden. Een ontzettend inzichtelijk en inhoudelijk kijkje in deze technische keuken, waarvoor veel dank aan Enexis Reitscheweg!

 

Kom naar de eindpresentaties op 14 juni!

We kijken uit naar de volgende TechCrossOver bijeenkomsten in mei en juni. Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast om de presentaties van de veelbelovende eindproducten bij te wonen? Geef je aanwezigheid door via dit inschrijfformulier en wees van harte welkom op 14 juni bij Brabant Water te Veghel.

 

De antwoorden op een Dilemma op Donderdag bij de dagstart

 

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK