Technici onderzoeken grenzen

Hoe blijf je gezond binnen je werk?

Geert-jan (Alliander), René (AVR), Jan Willem (Meerlanden), Elmer (Stadsverwarming Purmerend), Kaj (Vitens), Marloes (CrossOver) en Anne (CrossOver) weten ondertussen alles over grenzen. In de 4 dagen van dit traject hebben zij zich gefocust op het thema “Hoe blijf ik gezond?”, waarbij zij zich verder hebben verdiept in het interessante subthema “grenzen aangeven”. Wil jij ook meer weten over wat voor persoonlijke grenzen er zijn en hoe je die duidelijk kan aangeven? Lees dan verder!

6 clusters van gezondheid

Wat is gezondheid? Via een brainstormsessie kwam het team “Hoe blijf ik gezond?” er al snel achter dat gezondheid eigenlijk een heel breed begrip is dat verweven is in zo ongeveer alle aspecten van het leven. Gezamenlijk hebben ze zes clusters van gezondheid geïdentificeerd die relevant zijn voor hun werk; bewegen, voedsel, slaap, veiligheid, mentale gezondheid thuis en mentale gezondheid op het werk. Ook hebben ze hun persoonlijke ervaringen op het gebied van gezondheid met elkaar gedeeld. In de weken tussen dag 1 en 2 heeft het team vervolgens bij elkaar opgeteld bijna 20 collega’s geïnterviewd over de rol die de verschillende aspecten van gezondheid in hun leven spelen.

Van creative question tot serious game

Op basis van de interessante resultaten van de interviews hebben de mannen de tweede CrossOver-dag het begrip gezondheid geherdefinieerd door naast fysieke en mentale gezondheid ook het aspect sociale gezondheid toe te voegen. Hierna zijn ze als groep tot een Creative Question gekomen die vervolgens diende als startpunt voor hun creatieve brainstorm onder leiding van facilitator Kathalijn Vergeer. Aan de hand van speelse opdrachten kwamen ze van vraag tot oplossing; een serious game over grenzen herkennen, aangeven en accepteren.

Waar ligt jouw grens?

De derde dag heeft het team de ideeën voor het spel die vorige keer op tafel lagen verder uitgewerkt. Kijkend naar de doelen van het spel hebben ze verschillende spelfases geïdentificeerd. Vervolgens zijn ze in groepen hiermee aan de slag gegaan en hebben ze een eerste slag geslagen in de echte ontwikkeling van de inhoud. Een diepgaand interview met vragen over “waar ligt jouw grens?” en stressvolle scenario’s waarin je kunt oefenen met “nee” zeggen passeerden de revue en zijn opgenomen in het spel. Afgelopen 19 juni lieten de technici het echte spel zien aan alle genodigden. Aan de hand van een interactieve vraag lieten zij ook het publiek nadenken over hun eigen grens en maakten zij duidelijk dat er hier geen foute antwoorden zijn; iedereen is anders, ieders situatie in anders en dit leidt dan ook tot andere beslissingen. Het belangrijke is vooral dat we ons hier bewust van zijn en daarmee respect hebben voor onze eigen en elkaars grenzen. Heb jij of heeft jouw organisatie interesse in het spel? Klik hieronder om het spel te downloaden in PDF! En laat ons vooral weten hoe het was om dit spel te spelen met jullie team.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK