Terug naar site

Technici laten geblinddoekt hun kunsten zien

Wat was het een prachtige dag afgelopen dinsdag! Een temperatuur van 19°, de warme zon en het prachtig groene park waar we op uitkeken vormden samen een heerlijke setting voor deze tweede TechnischeCrossOver-dag. Deze keer was Waterbedrijf Vitens in Zwolle aan de beurt als trainingslocatie. Na een inhoudelijk uitdagende sessie in de ochtend, waarover onderaan meer, was het tijd om de Talentenscan in te vullen; een scan die speciaal is ontwikkeld voor technici om meer inzicht te krijgen in hun talenten! Vervolgens zochten we het groen op om buiten bussen te gaan vergelijken. Zes dappere mannen stelden hun bus open voor het publiek dat met een kritische blik de bussen vergeleek en een top drie opschreef. Over wie de nummer één is geworden houden we jullie nog even in spanning, de winnaar zal tijdens dag drie bekend gemaakt worden!

Na het bussen vergelijken was het tijd voor wat activiteit. Na een heldere uitleg van de Vitens-mannen streden drie teams om de titel van snelste watermeter vervanger. In estafettevorm voerden ze allemaal een gedeelte van de taak uit en zorgde een combinatie van het beste teamwork en de snelste handen voor een eerste plek. Zelfs geblinddoekt en al was deze taak nog niet te hoog gegrepen voor sommigen. Knap gedaan Robert, Tom, Joeri, René, Richard en Marco! Een rondleiding door de zuiveringsinstallatie kon natuurlijk niet achterblijven. Frans van Vitens nam ons mee op reis door het gehele zuiveringsproces. Heel interessant om te zien hoe het toch kan dat er elke dag weer schoon water uit onze kranen stroomt!

We willen een aantal mensen graag nog even bedanken; ten eerste Vitens voor het aanbieden van hun mooie locatie in het groen, ten tweede Frits als medeorganisatie van deze dag en voor zijn leuke praatje waarin hij ons heeft uitgelegd wat Vitens precies doet en tenslotte Frans voor zijn interessante rondleiding!

Waar hebben de teams aan gewerkt?

Waardering voor technici

Een schouderklopje, betrokkenheid en goede communicatie. Die combinatie leidt tot begrip voor elkaar en tot het gevoel gewaardeerd te worden. Het was de gemene deler in de gesprekken die de deelnemers van het team ‘Waardering voor technici’ de afgelopen weken voerden met collega’s. Met die uitkomst in het achterhoofd ging het team deze tweede CrossOver-dag in gesprek met één van de andere groepen binnen de TechCrossOver, namelijk de leidinggevenden. In duo's van technicus en leidinggevende bespraken zij hun behoefte, beleving en belang. Ook werden er op deze zonovergoten dag in Zwolle de eerste stappen gezet richting een eindproduct. Wat het wordt? Dat blijft nog even een verrassing!

Teamleider van de toekomst

Op de tweede dag van dit CrossOver-traject heeft team ‘teamleider van de toekomst’ met elkaar bepaald hoe de leidinggevende van de toekomst eruit gaat zien. Dit betekent niet een totaal andere invulling van de huidige manier van leidinggeven, maar wel een leidinggevende die nog nadrukkelijker kijkt hoe hij prettig en doeltreffend kan communiceren in een omgeving die in toenemende mate digitaliseert. Dit om ervoor te zorgen dat iedereen duurzaam inzetbaar blijft. Ook heeft het team in duo’s met leden van het team ‘waardering voor technici’ hun beide thema’s besproken. Deze gesprekken leverden iedereen verrassende nieuwe inzichten en ideeën op. Als team hebben ze vervolgens verder gewerkt aan hun uiteindelijke eindproduct en bedacht hoe zij dit gaan presenteren binnen hun organisaties.

Doorgroeimogelijkheden

Deze tweede CrossOver-dag heeft team ‘Doorgroeimogelijkheden’ de reflecties over henzelf besproken: uit gesprekken met vrienden, collega’s en teamleiders kwamen hun mooie eigenschappen en verbeterpunten naar voren. Het team heeft deze sessie vooral heel veel van elkaar geleerd: “we hebben elkaar geïnterviewd en gesprekstechnieken geleerd, echt mooi hoeveel je van elkaar kan opsteken en hoe je met iemand die je vrijwel niet kent eigenlijk diepere gesprekken kan voeren dan normaal”. Voor de volgende keer gaan de heren gerichter op zoek naar wat nodig is om te leren voor hun specifieke doorgroei- of verdiepingsgroei-wensen.

Hoe blijf ik gezond?

In de afgelopen vier weken heeft team ‘Hoe blijf ik gezond’ bij elkaar opgeteld bijna twintig collega’s geïnterviewd. Op basis van de interessante resultaten hebben ze deze tweede CrossOver-dag het begrip gezondheid geherdefinieerd door naast fysieke en mentale gezondheid ook het aspect sociale gezondheid toe te voegen. Hierna zijn ze als groep tot een Creative Question gekomen die vervolgens diende als startpunt voor hun creatieve brainstorm onder leiding van facilitator Kathalijn Vergeer. Aan de hand van speelse opdrachten kwamen ze van vraag tot oplossing; een serious game over grenzen herkennen, aangeven en accepteren. De eerste ideeën liggen op tafel, volgende keer is het tijd voor de verdere ontwikkeling!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK