TechCrossOverThuis weer een succes: Kijkjes in de thema’s!

De derde dag van de TechCrossOver(Thuis) zit er weer op! Afgelopen vrijdag 15 mei kwamen de teams digitaal bijeen. We begonnen de dag zoals altijd in een webinar. We blikten terug op de afgelopen twee dagen, en dat deden we op een speciale manier. Alle vijf de teamcoaches hadden een video gemaakt over de thema’s van hun teams. Klik op de video hieronder om af te spelen. Ook gaven een aantal deelnemers via video een kijkje in de keuken van hun dagelijkse werk zoals Boris van Alliander, Pierre van Vitens en Jan van VodafoneZiggo. Bedankt heren!!

Wat waren de antwoorden op de vragen?

De deelnemers dachten mee met alle thema’s van de vijf teams (mentorschap, talenten inzetten, blijf bij je baas, waardering, veiligheid).

Wat is volgens jullie de belangrijkste leefregel (als het gaat over mentorschap)?
Geef vertrouwen (57%), Heb respect voor elkaar (36%), Heb geduld (7%), Fouten maken mag (0%)

Zijn er verschillen van jongere en oudere medewerkers/technische vakmensen van elkaar?
Nee, talenten hebben niet te maken met leeftijd (40%)
Ja, jongeren en ouderen zijn goed in andere dingen (60%)

Dilemma op vrijdag! Welke kies jij?
Elke dag bij de lunch een broodje kroket eten (30%)
Een collega elke dag een persoonlijk compliment geven (70%)

Wat vind je belangrijk bij het geven van een goed compliment?

Persoonlijk maken (86%), De juiste tijd vinden/maken (7%), Via het juiste kanaal geven (7%)

Met welk dier zou jij jezelf beschermen tegen gevaar?

Hond (trouw, betrouwbaar en toch bedreigend)

Slak (alles rustig bekijken en bij gevaar terug kruipen in haar huisje)

IJsbeer (kan zichzelf goed redden onder diverse omstandigheden)

Eend (heeft veel talenten; lopen, jagen, zwemmen)

Kijkje in de keuken bij de TEC Campus van VodafoneZiggo

We zouden deze dag in de niet-Coronatijd georganiseerd hebben bij de TEC-Campus van VodafoneZiggo. Maar omdat we in plaats daarvan vandaag elkaar weer online zagen was het extra leuk dat Ayrton Wijdenbosch (trainer Installation & Maintenance) live over de TEC-Campus vertelde. De deelnemers konden via de chat vragen stellen. We weten nu wat er op de TEC-Campus gebeurt, hoe het gaat in coronatijd, wat voor technische snufjes er in het huis zijn en dat er zelfs een escape-room aanwezig is. Super bedankt Ayrton!

Begin van de middag hadden we een extra webinar gepland over ‘’Duurzame inzetbaarheid’’. Teamcoach Itzél was live op locatie van Vitens in Soestduinen met een teamleider van Vitens om deze webinar te verzorgen. In de webinar werden volop tips uitgewisseld om mentaal fit te blijven, vooral in deze tijd. Klik hier voor output en informatie van deze webinar!

Ontzettend bedankt allemaal voor deze geslaagde dag. En we kijken er naar uit jullie in het echt te ontmoeten op de vierde en laatste dag van de TechCrossOver op 18 juni. Dan zullen een aantal teams in groepjes van max. 6 personen afspreken op een van hun eigen werkplekken. In de tussentijd werken zij aan gave oplossingen en ideeën voor mentorschap, talenten, waardering, veiligheid en baanperspectieven. Deze zullen dan op 18 juni digitaal gepresenteerd worden.

Korte samenvatting per thema

Bewust veilig op je werk
Deze groep technische vakmannen heeft al veel gedaan voordat we vandaag weer bijeenkwamen in onze online meeting. Iedereen heeft dit aangepakt op zijn eigen manier en toen was het tijd om dit in een mooi jasje te gaan gieten. Met een vragenlijst van een vormgever gingen we aan de slag. Aan de hand van deze vragen heeft de vormgever genoeg handvatten gekregen om een cover (‘’jasje’’) te maken die alle verhalen van de groep samen kan bundelen tot een mooi geheel. Voor ons dus ook nog een verrassing wat hier precies uit gaat komen!

Hoe waarderen we de Slimste Handen van Nederland?

We hebben begin van de ochtend een spel gedaan, waarbij de deelnemers complimenten voor elkaar bedachten en aan elkaar gaven. Iedereen gaf aan dat ze normaal veel complimenten geven, maar nooit op zo'n bewuste manier. Het blijkt nog best een kunst om een goed compliment te geven dat ook echt aankomt! Ook hebben we de tips verzameld en de belangrijkste tips geselecteerd voor ons eindproduct. Tenslotte hebben we nagedacht over de vormgeving van ons product, hoe moet het eruit zien als we willen dat collega's het ook echt gaan gebruiken. Leuk dat ze zeiden dat het nieuw en interessant was om op die manier over vormgeving na te denken. Alle input is nu binnen om het af te maken voor de presentatie.

Mentorrol voor oudere technische vakmensen

De wijze heren die werken aan het thema mentorrol hebben deze ochtend met elkaar kritisch gekeken naar de inhoud van het eindproduct. Wat we willen zeggen maar vooral ook hoe we het willen zeggen. Daar bleken opeens taalkundige wonders tussen te zitten. Het team gaat z’n best doen om de laatste dag live bij elkaar te gaan komen, zin in!

Wanneer blijf je bij je baas?
Team Waarom blijf je bij baas (Daan, Daniël, Boris en Henri) heeft gewerkt aan het Grote Onmogelijke Dilemma-spel. De dilemma's openen een gesprek tussen leidinggevende en teamleden - wat maakt dat het wel/niet prettig is op de werkplek en waarom zou je willen weggaan of blijven. Vandaag keken we welke dilemma's geschrapt en aangescherpt kunnen worden. Halverwege de ochtend kwam de vormgever in de online sessie om te sparren over de vorm. Gevoed met ideeën hebben we tot slot nog nagedacht over de spelregels en de verspreiding van het Dilemma-spel. Productieve ochtend!

Hoe benut je de talenten van jouw teamleden? (teamleiders)
Team Talenten inzetten had een bijzondere derde TechCrossOverdag. Zij kwamen namelijk fysiek bij elkaar op de Vitens locatie in Soestduinen. Teamleiders Andy en Pierre en teamcoach Itzel hebben nagedacht over hoe je er als teamleider in kan slagen om alle vakmensen in je team te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Dat is een ingewikkeld vraagstuk want in elk team zitten verschillende individuen met verschillende wensen, verschillende ervaring en elk met unieke talenten. Op de vierde en laatste dag van de TechCrossOver zullen we onze inzichten delen!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK