TechCrossOver: Dag 3 alweer!

De derde dag van de TechCrossOver 10e editie, voor de derde keer online vanwege de maatregelen. Het was een productieve dag met veel uitwisseling, inspiratie, grappen, tatoeage-opdrachten, dure schoenen en zelfs cocktailrecepten. In de ochtend kwamen de teams samen om verder te werken aan hun eigen thema. In de middag was er een online kijkje in de keuken in het praktijklokaal bij Feenstra in Heerhugowaard. Praktijkopleider Ronald Blom vertelde de deelnemers over de nieuwste installaties die in de ruimte hangen en over hoe leerlingen bij Feenstra worden opgeleid.

Benieuwd wat de teams vandaag hebben gedaan en waar ze het over hebben gehad? Lees dan hieronder verder. Wil je eerste weten wat er de eerste en de tweede dag allemaal is gebeurd? Klik hier voor dag 1 en hier voor dag 2.

Techniek imago bij jongeren verbeteren

Het team, dat bestaat uit Ismail (Alliander), Furkan (Eneco), Eduard (Enexis), Jeroen (Feenstra), Emre (VodafoneZiggo), Tom (VodafoneZiggo) & Chris (Waterbedrijf Groningen), is vandaag aan de slag gegaan met het maken van een filmpje om jongeren te enthousiasmeren voor werken in de techniek. Onder leiding van teamcoach Anne en professionele video-editor Dries werden er videofragmenten opgenomen. Op video interviewden ze elkaar over de vraag: "welke tip zou je aan je jongere zelf gegeven hebben?". Maar ook werd er veel gepraat, over welke hoogtepunten en dieptepunten je in je carrière hebt meegemaakt en waar je passie voor het werk vandaan komt. Tijdens de vierde bijeenkomst zal dit team hun filmpje presenteren. Ben je benieuwd naar het filmpje? Kijk dan online mee naar de eindpresentatie op 4 december!

Hoe benut je al jouw talenten?

Onder leiding van teamcoach Victorine is dit team vandaag begonnen met het maken van een boekje met tips voor het begeleiden van vakmensen. Altijd blijven leren is belangrijk, maar net zo belangrijk is de begeleiding bij het ontwikkelen van je talent in je werk. Bert Jan (Alliander), Aran (Eneco), Jeffrey (Eneco), Sjoerd (Vitens), Sander (VodafoneZiggo), Thijs (VodafoneZiggo) en Giverny (WML) bundelen tips voor begeleiders én voor degene die begeleid wordt in een boekje. Dit boekje en hun bevindingen zullen ze presenteren tijdens de vierde dag.

Jouw team nog beter laten samenwerken

Op verzoek van Ben (Eneco), Naomi (Eneco), Benji (Enexis), Maarten (Feenstra) & Ruben (Feenstra) is dit team vandaag aan de slag gegaan met intervisie. Twee casussen werden met elkaar geanalyseerd, besproken en er werd samen gezocht naar verschillende mogelijke oplossingen. De casussen gingen over: hoe reageer je als teamleider als steeds dezelfde mensen gaten in het roosten opvullen en hoe zorg je ervoor dat al je teamleden zich verzekerd en vertrouwd voelen in het team?

Tijdens de vierde bijeenkomst zal dit team hun kennis delen over het leidinggeven aan een samenwerkend team aan de hand van een tweetal theoretische modellen.  

Twee teams samen: Hoe fit en gezond aan het werk zijn en blijven?

Vandaag sloegen de teams van teamcoach Maartje en teamcoach Itzél de handen ineen om te werken aan een podcast over fit en gezond werken. Na een workshop over interviewen, waarin de mannen oefenden met het stellen van goede vragen, aandachtig luisteren en samenvatten, werd de start gemaakt met het maken van een podcast. In de meerdelige podcast interviewen zij collega's over situaties die te maken hebben met fit en gezond aan het werk zijn en blijven. Wil je zelf ook een collega interviewen? Denk er dan aan om iemand op zijn gemak te stellen, echt interesse te hebben in wat iemand te zeggen heeft, open vragen te stellen en om soms een stilte te laten vallen. We zijn benieuwd naar de podcast!  

De eindpresentaties op 4 december

Op 4 december vinden van 13.15 - 14.45 uur de eindpresentaties plaats van deze 10de editie. Tijdens deze middag presenteren de deelnemers wat ze geleerd hebben en delen ze hun kennis en eindproducten met het publiek. Ben je nieuwsgierig geworden en wil online meekijken? Dat kan! Meld je hier aan.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK