Succesvolle fysieke afsluiting van de elfde editie van de TechCrossOver

Woensdag 23 juni was het zo ver: de TechCrossOver teams konden elkaar eindelijk fysiek ontmoeten ! Na drie digitale bijeenkomsten was het ontzettend leuk elkaar in het echt te zien. Daarnaast kregen we dit keer ook een echt kijkje in de keuken bij de hosting partners, VanDorp en Enexis. Bij VanDorp werden de technici rondgeleid door het Ontwikkelhuis van Van Dorp. Hier bespraken ze de nieuwste installaties en technieken die nodig zijn om de Energietransitie als technische sector waar te maken. Bij Enexis kregen we het opleidingslokaal te zien, waar scholieren opgeleid worden in samenwerking met het Koning Willem I College. De TechCrossOver-deelnemers waren erg blij zoveel jonge mensen met interesse in de techniek te zien.

Daarnaast werden natuurlijk ook de eindproducten gepresenteerd, altijd een spannend en mooi moment. De drie teams hebben mooie en impactvolle eindproducten ontwikkeld, die hieronder staan beschreven.

Hoe behouden we de kennis van vertrekkende oudere vakmensen?

Het team van Erik, Edwin, Mark, Sander, Roy, Alwin en Ferdy heeft zich de afgelopen maanden bezig gehouden met het behouden van kennis van vertrekkende oudere vakmensen. Belangrijkst als het gaat om kennis binnenhouden? Ten eerste om vakkennis en ervaring te waarderen, als collega’s maar ook als werkgever. Ook is het goed om als team bewust bezig te zijn met de kennis die er is bij ervaren teamleden en daar zo goed mogelijk gebruik van te maken. Als inspiratie hebben zij twee vakmannen geïnterviewd, een oud-werknemer van Enexis die nu zijn kennis deelt met huidige werknemers. Deze informatie is gebruikt om een toolbox samen te stellen, met concrete tips en tricks voor het binnenhouden van deze kennis. Klik hier voor de presentatie.

Mentaal fit thuiskomen na je werk

Martin, Dimitri, Martin, Bart, Sander, Robin en Timo hebben de afgelopen maanden goed nagedacht over hoe je mentaal fit thuis kan komen na je werk. Zij kwamen erachter dat het ontzettend belangrijk is om leuke collega’s te hebben én om een leuke collega te zijn. Daarom hebben zij een vragenspel ontwikkeld waarbij je erachter komt wat voor soort collega je bent, gebaseerd op de antwoorden die je geeft. Ben jij assertief, gevoelig, of juist een grappige collega? Door het spel te doen en alle vragen te beantwoorden wordt dit duidelijk. Klik hier voor de presentatie.

Vooruitkijken: Je eigen loopbaan vormgeven

Het team van Sander, Michel, Jack, Tim, Thijs, Maikel en Jasper begon de dag met een Bossche Bol, dus die kon al niet meer stuk. Tijdens het traject zijn ze bezig geweest met hun eigen loopbaan. Hoe zag die eruit en wat willen ze nog bereiken? Zo kwamen ze erachter dat ze eigenlijk allemaal op een pad zitten wat bij ze past. Wat nog wel lastig blijkt is begeleiden en begeleid worden. Daarom heeft dit team gesprekskaartjes ontwikkeld voor de begeleider en de leerling. Deze kaartjes stimuleren de collega’s elkaar vragen te stellen (op werk- en privégebied) en het gesprek aan te gaan. Zo leer je je collega’s kennen, wat hun drijft, wat hun motivatie is en wie zij zijn. Met als doel een fijnere en betere werksfeer! Klik hier voor de presentatie.

Proost!

Na de presentaties kregen de deelnemers een hard applaus en hadden ze wel een borrel verdiend. Onder het genot van een drankje en een hapje kon iedereen nog even napraten over het traject. Alle deelnemers waren erg trots op de eindproducten die ontworpen zijn en gaan ze nu inzetten in hun eigen werkomgeving. Goed gedaan iedereen!

 

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK