Sterke spieren of gladde zolen?

Met de Golfbuggies op de achtergrond komen we 15 mei aan bij het Hampshire Golfhotel in Purmerend; onze locatie voor de ochtend van alweer de 3e dag van de Technische CrossOver voorjaar 2019! Het gras is hier zo mogelijk nóg groener dan bij onze eerste locatie in Duiven. De lente spat er vanaf en we kunnen dan ook niet anders dan de dag buiten beginnen.

Om de spieren wat op te warmen en energiek de dag te starten, beginnen we met een flinke touwtrek-sessie waarbij de teams tegen elkaar strijden. Met zelfvertrouwen en de volle overtuiging te gaan winnen staan de eerste twee teams tegenover elkaar. De finale wordt uiteindelijk gespeeld door de teams 'Waardering voor monteurs' en 'Teamleiders van de toekomst', waarbij de teamleiders de winnaar zijn van deze spannende finale!

Het verlies bij het touwtrekken ligt niet aan gebrek aan spieren of gewichtsmassa, maar aan hun gladde schoenzolen die wegglijden op het vochtige gras! - aldus Team 'Hoe blijf ik gezond?'

Hoe heerlijk de zon ook schijnt, nu is het toch echt tijd om een paar uur inhoudelijk aan de slag te gaan in de mooie ruimtes van het Golfhotel, waarover onderaan meer per thema! s Middags kan een rondleiding natuurlijk niet uitblijven en vertrekken we al carpoolend met zijn allen richting Stadsverwarming Purmerend. Wat meteen opvalt is het vette roestige stalen pantser dat het gebouw omhelst en de muurtjes van gestapeld hout die al iets weggeven van wat er binnen deze muren gebeurt.

Achter dit pantser schuilt namelijk een BioWarmteCentrale die jaarlijks 80.000 ton aan houtsnippers van het terrein van Staatsbosbeheer omzet in groene warmte. In combinatie met twee hulpwarmtecentrales die nog op gas draaien, die zij gebruiken voor de piekmomenten, voorzien zij 26.000 inwoners van Purmerend van warmte, waarvan maar liefst 70% groen is! Tijdens de rondleiding is het even zweten geblazen in de hitte van de ovens waarin de houtsnippers verbrand worden.

We sluiten af met de inzichten van de dag en een lekker koud waterijsje. Gijs de Man van Stadsverwarming Purmerend, bedankt voor je ontvangst en verhaal! Daarnaast bedankt voor de leuke rondleiding, door onder andere onze eigen deelnemer Elmer!

Waar hebben de teams aan gewerkt?

Waardering voor technici

Op dag drie was het voor deze heren tijd om binnen te lopen op een heuse filmset. Zij beeldden op deze dag verschillende aspecten uit rondom hun thema 'waardering’. Op een humorvolle manier meer onderling begrip kweken tussen collega’s en leidinggevenden, dat was het plan. Ze voelden zich al gauw thuis in de spotlights. Voor twee draaiende camera’s en een groot green screen werkten ze samen aan een mooi eindproduct. Het resultaat is te zien tijdens de eindpresentaties. Kom dus allemaal kijken!

Teamleider van de toekomst

Op deze derde TCO-dag is team ‘Teamleider van de toekomst’ in de wondere wereld van visual thinking gedoken! Als voorbereiding had iedereen nader uitgewerkt hoe ze aankijken tegen het onderwerp: Leidinggevende van de toekomst. Dit diende als basis om samen het verhaal steeds scherper te krijgen. Dit met ondersteuning van Alexander van Ink Strategy die dit visualiseerde. Ze hebben nu een resultaat waar ze trots op zijn, waarmee ze zich verder kunnen voorbereiden op de eindbijeenkomst 19 juni en waarmee ze vervolgens zelf in hun organisaties aan de slag kunnen gaan!

Hoe blijf ik gezond?

Deze derde dag is team ‘Hoe blijf ik gezond’ op volle toeren vooruit van start gegaan. De twee ideeën die vorige keer op tafel lagen voor het spel over grenzen hebben ze deze dag samengevoegd en verder uitgewerkt. Kijkend naar de doelen van het spel hebben ze verschillende spelfases geïdentificeerd. Vervolgens zijn ze in groepen hiermee aan de slag gegaan en hebben ze een eerste slag geslagen in de echte ontwikkeling van de inhoud. Een diepgaand interview met vragen over “waar ligt jouw grens?” en stressvolle scenario’s waarin je kunt oefenen met “nee” zeggen passeerden de revue. De komende vier weken zullen ze hard aan de slag gaan met het finaliseren van het spel zodat het designed en besteld kan worden. Het team kan niet wachten tot ze het spel de volgende keer echt in hun handen zullen hebben en het kunnen introduceren binnen hun bedrijven!

Doorgroeimogelijkheden

Na met elkaar persoonlijke doelen gesteld te hebben volgens het GROW-model, verplaatsten de heren van team ‘Doorgroeimogelijkheden’ zich deze dag eens in de adviseursrol. Wetende wat voor henzelf werkt en niet werkt: hoe zouden zij doorgroeien aanpakken in hun bedrijf, wat zouden de stappen zijn, wat zouden zij stimuleren en wat zouden zij anders doen? Je komt het te weten de volgende keer bij de eindpresentaties! Ben jij er ook bij?

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK