Slimste Handen van Nederland > lees hier interviews met genomineerde

Volgende week is het zover! De Slimste Handen van Nederland verkiezing 2019.

In aanloop naar deze mooie dag waar meer dan 100+ technische vakmensen in het zonnetje gezet worden zijn er meer dan 200 nominaties binnengekomen! Daar hebben we natuurlijk een aantal genomineerde van gesproken en deze mooie interviews zijn te vinden op de website www.deslimstehanden.nl.

Hierbij al tipjes van de sluier! Klik op de naam voor het hele interview!

Jarno werkt als onderhoudsmonteur bij afvalverwerker AVR. Zijn doel? Een optimaal rendement uit de installatie halen, met zo min mogelijk stilstand. “Maar dat kan ik niet alleen, dat doen we met het hele team.”

Tonia werkt pas twee jaar bij VodafoneZiggo, maar nu al heeft de junior technician een nominatie voor de Slimste Handen op zak. In haar vrije tijd moet ze niks van computers hebben. Dan coacht ze een herenteam van voetbalvereniging Racing Boys in Deurne, waar ze ooit het eerste damesteam oprichtte en inmiddels ook in het bestuur zit.

Maurice onderscheidt zich door zijn tomeloze interesse in alles wat met zijn vak te maken heeft. De cv-monteur van Feenstra uit de Bollenstreek is van origine elektricien en schroeft als hobby graag pc’s in elkaar. Collega’s raadplegen hem vaak bij technisch ingewikkelde kwesties.

“Als iemand hulp nodig heeft, krijgt hij die altijd meteen. We hebben alles voor elkaar over.” Aan het woord is Marty, senior monteur en medewerker beheer bij Brabant Water. Hij nomineerde zijn hele team, de monteurs van regio Zuid Oost.

Lang werkt hij nog niet bij biowarmtecentrale de Purmer, maar toch heeft Elmer nu al een nominatie voor de Slimste Handen op zak. Als senior operator brengt hij jarenlange ervaring in de scheepvaart mee.

Al achttien jaar werkt Marc in de installatietechniek. Als monteur bij Eneco Installatiebedrijven brengt Marc zijn kennis graag over. Niet alleen op collega’s, ook op klanten die vragen hebben over de energietransitie. “Ik probeer me zoveel mogelijk in te lezen en vanuit mijn ervaring mensen te adviseren over wat in hun situatie het beste zou zijn.”

Lange wandelingen op zoek naar de bron van de storing. Gesjouw met ladders. Kruipen door kleine luiken. Dat kan makkelijker, dacht service technicus Koen van Heijmans Utiliteit. Dankzij hem is het Nationaal Militair Museum bijna volledig te bedienen via een smartphone.

Een herwaardering van technisch vakmanschap is dringend nodig in Nederland, vindt Marlies, juryvoorzitter van de Slimste Handen Awards. Marlies is als directeur operatie bij Alliander verantwoordelijk voor 2.800 collega’s – voornamelijk technici – die elektriciteits- en gasnetten aanleggen, onderhouden en repareren.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK