Terug naar site

Rondleiding bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Vorige week stonden onze collega’s Robbin en Julia opeens op een waterzuiveringsinstallatie van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Gerard Hofmeijer, coördinator leren en ontwikkelen bij HHNK, heeft ze het hele proces van rioolwaterzuivering toegelicht, van hoe het rioolwater binnenkomt, gezuiverd wordt en uiteindelijk weer schoon terug de natuur in gaat. Ze hadden geen idee wat daar allemaal bij komt kijken. Van het uitfilteren van luiers en babydoekjes tot het toevoegen van bacteriën die het afval uit het water eten. Uit het proces komt gas vrij dat weer gebruikt wordt om het hele systeem draaiende te houden (sorry Gerard, jij kan dit vast en zeker beter uitleggen dan wij! ;)).
 

Op de terugweg bespraken ze de belangrijke rol die de waterschappen in Nederland vervullen: van het zorgen voor voldoende en schoon water, maar ook voor droge voeten. Als één van de laagstgelegen landen ter wereld is het ontzettend belangrijk dat we het water blijven tegenhouden. En dit wordt niet gemakkelijk met de stijgende zeespiegel, aanhoudende droogte of juist overmatige regenval…

Bedankt voor de ontzettend leuke rondleiding Gerard!

Voor het A&O fonds Waterschappen onderzocht CrossOver de uitdagingen rondom het werven en opleiden van technisch personeel. Helaas hebben de waterschappen ook te maken met de uitdaging van het landelijke tekort aan technische vakmensen, terwijl zij juist nu zo hard nodig zijn. Gezamenlijk hebben we gekeken naar mogelijke oplossingen om de sector aantrekkelijker te maken, de aanwas te verhogen en huidige medewerkers te binden. Om zo te zorgen dat we allemaal droge voeten houden!

Wil jij ook een samenwerking aangaan over (zij-)instroom van technisch personeel in jouw regio//branche? Neem contact op met Robbin via robbin@projectcrossover.nl.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK