Terug naar site

Praatplaat: Leidinggevende van de toekomst

Met bovenstaande vraag is team “Teamleider van de toekomst” aan de slag gegaan in het afgelopen technische CrossOver-traject. In dit enthousiaste team dat het altijd gezellig met elkaar heeft zaten de volgende teamleiders en teamcoach: Remko (Alliander), Marcel (Irado), Dennis (Stadsverwarming Purmerend), Ronald (VodafoneZiggo), Johan (VodafoneZiggo) en Pieter (CrossOver). Ben jij ook zo benieuwd naar over welke kwaliteiten een teamleider van de toekomst moet beschikken? Lees dan vooral verder

Wie zijn wij en wat gaat er veranderen?

De eerste dag is het team met elkaar in gesprek gegaan over wat hun drijft in het werk. Waar zijn ze goed in? Waar worden ze blij van? En wat daagt hun uit? Vervolgens hebben ze hun kernkwaliteiten met bijbehorende valkuilen, uitdagingen en allergieën geïdentificeerd. Ook zijn ze ingegaan op de vraag: met welke veranderende omgeving gaan onze organisaties te maken krijgen? En hoe gaat ons werk er in de toekomst uitzien? Daarnaast hebben ze besproken hoe de medewerker van de toekomst zijn of haar werk gaat doen. Dit, omdat ze daar als leidinggevende natuurlijk de aansluiting mee willen hebben en houden! Hierop aansluitend hebben ze een aanzet gedaan in onderzoeken hoe ze de stijl van leidinggeven in de toekomst voor zich zien.

Digitalisering en duurzame inzetbaarheid

Op de tweede dag van dit CrossOver-traject heeft het team met elkaar bepaald hoe de leidinggevende van de toekomst eruit gaat zien. Dit betekent niet een totaal andere invulling van de huidige manier van leidinggeven, maar wel een leidinggevende die nog nadrukkelijker kijkt hoe hij prettig en doeltreffend kan communiceren in een omgeving die in toenemende mate digitaliseert. Dit om ervoor te zorgen dat iedereen duurzaam inzetbaar blijft. Ook heeft het team in duo’s met leden van het team “Waardering voor technici” hun beide thema’s besproken. Deze gesprekken leverden iedereen verrassende nieuwe inzichten en ideeën op.

Van visual thinking tot poster

De derde TCO-dag zijn de mannen in de wondere wereld van visual thinking gedoken! Met ondersteuning van Alexander van Ink Strategy hebben ze hun verhaal aangescherpt en gevisualiseerd. Ze eindigden met een resultaat waar ze trots op zijn en waarmee ze na dit traject zelf in hun organisaties aan de slag kunnen gaan. Ben je benieuwd naar de poster waarop je kunt zien hoe de wereld aan het veranderen is en hoe een teamleider van de toekomst er uitziet? Kijk dan hieronder!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK