Terug naar site

‘’Oma, zo beveiligt u uw computer’’

''Hoe kan ik kinderlijk eenvoudig mijn oma toegang verlenen tot een bedrijfscomputer en toch een hacker buiten houden?’’ Vingerscan, irisscan, bluetooth-koppeling, beveiligingspas, voorlichting in de veiligste wachtwoorden, automatische locking, verificatie …..

Tijdens de CrossOverAcademy voorjaar 2018 is een team van vier deelnemers aan de slag gegaan met het thema Cyber Security!

Vijf dagen kwamen ze samen om met elkaar te brainstormen over hun thema, grapjes te maken, tools te gebruiken om een creatieve vraag te ontwikkelen, antwoorden te vinden en deze antwoorden middels demo te presenteren!

Tijdens de presentatie kregen we een demo te zien van Christian aan de hand van zijn persoonlijke ervaring. Laatst op werk was er een collega van een andere afdeling langsgelopen met betrekking tot een ICT vraag. Na ongeveer een halfuur ging Christian met haar mee om dit te bekijken op de computer. Toen ze bij haar computer aankwamen, stond het scherm nog gewoon open. De afgelopen dertig minuten had iedereen bij alle gegevens gekund. Herkenbaar? Jazeker.

Met een korte demo werd laten zien dat er programma’s zijn die je kan implementeren op je computer waarbij je camera je gezicht herkent. Of dat je computer automatisch op stand-by gaat op het moment dat jij met je mobiel (met ingeschakelde bluetooth) op circa vijf meter afstand bent.

Kees de Haan (HVC) - ‘’Makkelijk implementeerbaar en het raakt iedereen (awareness)’’

Wat vooral belangrijk is dat je niet één beveiliging hebt. Alleen een wachtwoord kan gekraakt worden, alleen gezichtsherkenning kan een foto worden uitgeprint en voor worden gehouden. Het gaat om de combinatie!

Cocky Stijger (AVR) - ''Zeker toepasbaar''

Bedankt voor jullie idee, input, enthousiasme en aanwezigheid!

Thijs Verlangen (AVR), Richard van de Ven (HVC), Christian Gude (Oasen) & Stein Wijngaards (VodafoneZiggo).

Benieuwd waar de andere deelnemers aan hebben gewerkt?
Check hier de resultaten: Wendbare organisaties & Efficiënter werken door digitalisering

En ga voor meer foto's naar onze FB-pagina.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK