Mooie derde bijeenkomst TechCrossOver bij PWN!

Meld je aan voor de eindpresentatie op 30 november in Utrecht

Van campagneposters ontwerpen tot 3D printen; de derde bijeenkomst van de TechCrossOver was een succes! Afgelopen dinsdag waren de technici te gast bij waterleidingbedrijf PWN. Wij willen PWN en in het bijzonder Loes Pieterse, Suze van der Meulen en Audie Middel hartelijk bedanken voor de goede organisatie en inleiding van de dag.

Een dag vol inspiratie; ideeën werden aan elkaar gepitcht, er waren creatieve uitspattingen binnen de verschillende thema's en de technici hebben de vele mogelijkheden van het 3D printen voor hun werk onderzocht bij de 3D Makers Zone in Haarlem.

Waar hebben de teams aan gewerkt?

Tekort technisch personeel

Vandaag hebben we met team “tekort aan technisch personeel” de laatste hand gelegd aan onze wervingsposter die fysiek en digitaal verspreid kan worden. Onder begeleiding van Tim Boom (Art Director @ Creative Associates) hebben we geleerd hoe we mooi beeld aan een pakkende boodschap kunnen koppelen. Deze kennis hebben we ook meteen in de praktijk gebracht en de finale schets van de poster is af. Omdat de poster gemaakt is door technici uit 6 verschillende bedrijven kan deze worden toegepast om branche overstijgend campagne te voeren. De volgende stap is contact leggen met alle betrokken HR afdelingen zodat we vanuit de poster kunnen linken naar een site waar aantrekkelijke informatie staat voor toekomstige werknemers van alle deelnemende bedrijven.

Gezond werken

De afgelopen weken hebben alle teamleden met collega's, veiligheidsexperts en leidinggevenden uit hun organisatie gesproken over het onderwerp veilig werken langs de weg. Uit de opgehaalde informatie heeft de groep tijdens de workshop vijf overkoepelende punten gehaald: aankomst op de locatie, werkkleding en beschikbare middelen, evalueren, plannen en uitvoeren. De komende maand gaat het team verder met het uitwerken van de punten tot een informatieve (visuele) folder of flyer en de eindpresentatie.

Materiaalkennis

De afgelopen weken hebben wij als team hard gewerkt aan ons thema en product; de “app” die ons inzicht geeft in materialen en ons helpt bij calamiteiten. Zo zijn er gesprekken geweest met verschillende stakeholders in de diverse organisaties. Zijn huidige systemen bekeken op reeds handige en toepasbare functionaliteiten en zijn er nieuwe ideeën toegevoegd aan de app. Zo kan de app ervoor zorgen dat bij invoer gelijk de gegevens van de melder, de locatie, het soort calamiteit (foto) en eventuele clicknummer bekend zijn. Dit zodat doeltreffend vervolgstappen gemaakt kunnen worden en achteraf duidelijk is hoe de calamiteit is ontstaan en hoe eventuele schades verrekend kunnen worden. Als team kijken we uit naar de eindpresentatie en hopen daar collega’s en stakeholders te inspireren om verdere ontwikkeling van de app mogelijk te gaan maken. Tot dan!

Innovatieve manieren van leren

De afgelopen weken vroegen we collega's om hun mening over de mentorprogramma's binnen onze organisaties. Vandaag bespraken we de resultaten hiervan. Het was leerzaam om te ontdekken dat de meeste collega's onze verbeterpunten herkennen: het mentorschap als leermiddel krijgt te weinig aandacht en waardering. We zijn verder gegaan met het aanscherpen van onze boodschap en hebben stappen gezet richting de eindpresentatie. De komende tijd gaan we aan de slag met het maken van een filmpje, waarin we onze adviezen op de eindpresentatie zullen presenteren.

Door de intensieve en leuke samenwerking bouwen de deelnemers aan een duurzaam netwerk, waarin iedereen zich vrij voelt om kennis te delen. Wij kijken uit naar de eindpresentatie op 30 november, waar we het traject mogen ervaren door de ogen van de deelnemers zelf. Heb je je nog niet aangemeld? Klik dan op onderstaande link om je aan te melden.

Meld je aan voor de eindpresentatie op 30 november in Utrecht bij hosting partner VodafoneZiggo.

Audie Middel (Leidinggevende monteurs - PWN) over CrossOver:
'Veel organisaties denken nog conservatief en willen zelf het wiel uitvinden, maar dat werkt inefficiënt. Juist door de kennis die je hebt opgebouwd met elkaar te delen kom je verder. Ik vind een initiatief als CrossOver daarom echt belangrijk en nuttig.’ 

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK