Monteurs op bezoek in Amsterdam

De derde CrossOverdag van de 6de TechCrossOver was bij VodafoneZiggo in Amsterdam. In de middag maakte we op een leuke wijze kennis met de keuken van VodafoneZiggo. We bezochten het huis van de toekomst op het TEC Campus: een echte aanrader! En we keken deze middag in meer keukens, namelijk bij elkaar in de bussen. De werkplek van circa 40 uur per week van alle mannen!

De ochtend bestond uit de laatste voorbereidingen richting de eindpresentaties op 30 november. Wil je weten hoe het ervoor staat met de diverse thema's? Lees dan hieronder per thema verder!

Kennisdeling:
De monteurs/technici die werken aan het thema Kennisdeling begonnen met elkaar bijpraten over de werkzaamheden van afgelopen maand en hoe kennis en kennisdeling daar een rol in hebben gespeeld. Vervolgens zijn ze concreet gaan bespreken waar elk onderdeel van kennisdeling aan moet voldoen om nuttig te zijn. Met hulp van Visueel Expert Remi hebben ze deze ideeën weten te vertalen naar beelden die uiteindelijk de basis vormen voor een Poster. Richting de eindpresentatie zullen ze deze poster afmaken om zo de belangrijkste punten van kennis en kennisdeling met de andere technici te delen.

Nachtdiensten:
In het team wat onderzoek doet naar het thema Nachtdiensten is hersenwetenschapper Brankele langs geweest om uitleg te geven over de gevolgen van (slecht) slapen en dag/nachtritmes. Daarnaast is er onderzoek gedaan onder de collega's over het aantal uur slapen en tips om goed om te gaan met de nacht/storingsdiensten. Als resultaat wordt gewerkt aan een filmpje en een toolkit presentatie waarin alle inzichten gebundeld staan om te gaan presenteren aan de MT's en teamleiders van de verschillende bedrijven. (zie foto)

Technicus van de Toekomst:
De groep die zich bezighoudt met het vraagstuk Technicus van de Toekomst heeft deze derde dag flinke stappen gezet richting de eindpresentatie. Deelnemers hebben foto’s bekeken en uitgezocht die ze zelf hebben gemaakt. Deze foto’s geven een inkijkje in hun dagelijkse werk. Ook hebben ze elkaar geïnterviewd, in een echte opstelling met microfoons en opnameapparatuur. Interviews en foto’s vormen de basis van het eindproduct waar de technici samen naartoe werken, waarin ze hun enthousiasme voor het vak willen overbrengen op toekomstige collega’s.

Binden en ontwikkelen monteurs en technici
De meeste deelnemers bij CrossOver zijn niet zo erg van het presenteren… liever lossen ze problemen op zonder in de schijnwerpers te hoeven staan;) De een heeft misschien wel plankenkoorts, de ander heeft moeite om 'to the point' te zijn, en weer een ander staat het liefst een uur te kletsen maar vind het lastig het beknopt te houden. In de 3e sessie heeft de groep monteurs die werkt aan het thema Binden en Ontwikkelen van monteurs en technici gekeken naar wat de teamleden goed afging en wat niet zo vanzelf gaat. Gelukkig kan iedereen presenteren als je weet hoe je elkaar en jezelf kan helpen: Tekst op een kaartje tegen de black-outs? Sparren met een collega om je boodschap te verhelderen? Slides voor structuur in het verhaal? Met dat beetje zelf-inzicht en tools om te presenteren staat het team de laatste sessie te presenteren zoals nooit tevoren… en dat geeft zelfvertrouwen.

Binden en ontwikkelen technici (Teamleiders):
De teamleiders werken aan het thema Binden & Ontwikkelen. Nadat zij de vorige keer in gesprek zijn gegaan met technici, is de conclusie dat waardering belangrijk is voor het voelen van deze verbinding. Daar zal de presentatie van de teamleiders dus op focussen. In de afgelopen weken hebben zij via verschillende proeftuintjes gewerkt aan het thema waardering en hebben zij managers op film bevraagd over het belang van technici. De energie zat er direct lekker in toen de teamleiders woensdagochtend hun ervaringen deelden en de filmpjes bekeken. Als een razende werden leerpunten uitgewisseld, quotes van filmpjes gekozen en een opzet voor de eindpresentatie gemaakt waarin iedereen een rol heeft, ook het publiek! De komende tijd worden de puntjes op de i gezet en kijken we uit naar een mooie middag op 30 november! (zie foto)

Wij danken VodafoneZiggo en met name Jan Hoeijmakers, bedankt voor deze geslaagde dag!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK