Monteurs adviseren hun organisaties

Op 8 juni presenteerden monteurs van 8 organisaties de resultaten van de allereerste MonteursCrossOver. De monteurs testten een middel om de verwachtingen van klanten te overtreffen, gaven tips voor het ideale werkoverleg en maakten een filmpje voor een toekomstproof planning van storingsdiensten.

Speciaal voor uitblinkers in de uitvoering is er een laagdrempelig, actief en strak begeleid programma voor monteurs ontwikkeld. De monteurs bezochten 4 bedrijven (Vitens, Westland Infra, Brabant Water en Alliander) en werkten naar een concreet eindresultaat toe. Ook monteurs van Enexis, PWN, Oasen en Ziggo deden mee. De monteurs breidden zo hun netwerk uit, leerden elkaars bedrijven kennen én hebben concrete oplossingen bedacht voor hun bedrijven.

Zoals één van de monteurs zijn deelname beschreef: “Ik vond het vernieuwend en zeker verfrissend. Op deze manier leer je ook andere bedrijven kennen en kun je eens zien wat ze doen en hoe!”

De mening van de monteurs

Drie teams van in totaal 19 monteurs zijn aan de slag gegaan met verschillende uitdagingen voor hun bedrijven: klanttevredenheid, veiligheid op de werkvloer en de planning van storingsdienst.

Team ‘planning storingsdiensten’ heeft zijn blik op de toekomst gericht. Alle organisaties hebben te maken met vergrijzing, nieuwe regelgeving uit Brussel en veranderende gezinsverhoudingen. Hoe zorg je dat je een sociale planning maakt? Eén van hun voorstellen is een planning, waarbij oudere monteurs tot half 10 ‘s avonds werken, zodat jongere monteurs in de avond bij hun gezin kunnen zijn. De jongere monteurs doen de nachtdiensten, omdat dit voor oudere monteurs vaak een zware fysieke belasting is. Zo is de belasting beter verdeeld. In een filmpje leggen ze uit hoe een toekomstproof storingsdienstplanning eruit ziet.

Een ander team heeft succesvolle tests uitgevoerd met presentjes aan klanten in het geval van ongemakken om de klanttevredenheid te verhogen. De derde groep monteurs geeft 10 tips over hun ideale werkoverleg. Door een goed werkoverleg – waar ook successen worden gevierd! – kun je kennis beter delen, en de veiligheid op de werkvloer verbeteren.

Meer weten? De 2 filmpjes en alle eindresultaten kun je vinden op de speciale website: monteurscrossover.strikingly.com & op www.projectcrossover.nl.

Een volgende editie start in september. Voor meer informatie neem contact op met josje@projectcrossover.nl.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK