Terug naar site

Kijkje in de bussen & Het Huis van de Toekomst

Dinsdag 29 oktober waren we te gast bij VodafoneZiggo te Amsterdam. We trapte af op het kantoor en kregen een korte introductie van House of Skills. Alle groepen gingen al snel met hun eigen team aan de slag omdat er nog grote stappen gezet moesten worden voor de laatste dag.

Toen we eenmaal na de lunch onze buiken goed gevuld hadden, met grote dank aan contactpersoon en oud-deelnemer Adrie Dienjes, vertrokken we naar Het Huis van de Toekomst. Maar eerst namen we nog een kijkje in elkaars keuken. Winnaar van de beste bus maken we de volgende dag bekend, to be continued. Gevolgd door diverse rondleidingen en activiteiten in Het Huis van de Toekomst. Bedankt Raymond Switters en collega’s, voor jullie tijd & gastvrijheid.

Benieuwd welke zaken in de ochtend allemaal aan bod kwamen in de teams en wat we kunnen verwachten tijdens de eindpresentatie? We gaan natuurlijk nog niet alles verklappen!

Hoe omgaan met veranderingen?

Ze waren al begonnen met interviewen en dit hebben ze deze ochtend professioneler aangepakt. Met een korte introductie aan verschillende presentatietechnieken zoals articuleren, communiceren maar ook heel belangrijk luisteren en een ander laten uitpraten. Ging de groep ‘’Omgaan met veranderingen’’ elkaar interviewen over... veranderingen in hun werk. Dit gebeuren met een microfoon voor hun neus, en dit is natuurlijk opgenomen. Dit gaat teamcoach Annette uitwerken tot een interessante podcast!

Vakmensen & veiligheid

De vorige keer werd duidelijk waar de focus op zou komen te liggen en hun campagne: Veiligheid in de auto. Een vormgever heeft met de input van de groep een aantal diverse voorbeeld campagnes gemaakt en daar gingen ze deze ochtend weer een stap verder mee. Wat willen we? Hoe moet het eruit zien? Ze gingen verder met het finetunen van de campagne en zullen niet gaan stilzitten tot de volgende dag... Want voor deze campagne moeten nog een aantal dingen gebeuren. Wat dit precies is? Dat horen, zien en voelen we bij de eindpresentatie.

Energietransitie in de praktijk

De groep had gelukkig op de eerste dag al besloten om te focussen op het onderdeel opslag en transport van de EnergieTransitie, want de mannen blijven maar met elkaar in gesprek gaan omdat ze het onderwerp zo belangrijk vinden. Deze ochtend moesten er toch wel echt knopen worden doorgehakt. Er is hard gewerkt aan de powerpoint die gepresenteerd gaat worden de laatste dag. Waarbij het proces een belangrijk onderdeel vormt. We kunnen niet de wereld veranderen in vier dagen, maar wel in kleine stapjes.

Antoine (Vodafoneziggo) - René (Vitens)

Patrick (Vitens) - Cem (Rova)

Wim (Alliander)- Henny (Enexis)

Jonge mensen naar jouw bedrijf

De heren kwamen er de vorige keer achter dat er een te groot gat is tussen HR en de praktijk. Met hulp van een professional op gebied van marketing en tekstschrijven hebben ze deze ochtend een flinke slag geslagen. Ze begonnen met een checklist: Waar moet een vacature aan voldoen? En vervolgens is flink nagedacht wat er in elk bedrijf kan gebeuren als het gaat om werving van nieuwe technische vakmensen. Naast het uploaden van nieuwe vacatures moet er meer gebeuren, denk hierbij aan: stageplekken, familiedagen, langs scholen gaan etc. Wie, wat, waar > Slotbijeenkomst 22 november.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK