Interview Rogier Versteeg, VodafoneZiggo

Rogier deed mee aan de CrossOverAcademy najaar 2017 in het team 'Tekort aan technisch personeel'

Hoe kijk je terug op het CrossOvertraject?

Ik ging het traject heel open in en ik wist eerlijk gezegd niet zo goed wat ik moest verwachten, maar ik heb er heel veel energie uitgehaald!

Is er iets dat je over jezelf hebt geleerd?

Jazeker. Ik maak veel gebruik van humor in mijn werk aangezien ik altijd serieus zijn moeilijk vind. Tijdens CrossOver heb ik geleerd dat mensen dit waarderen, terwijl ik dacht dat ik soms teveel grapjes maakte. Daarnaast weet ik nu ook beter hoe ik het kan doseren, door eerst mensen en een situatie in te schatten. Nu weet ik ook goed, mede ook door de workshop presentatietechnieken, wanneer ik het wel inzet en wanneer niet.

Neem jij bepaalde dingen die je hebt geleerd mee in je werk?

Een van de dingen die ik sowieso meeneem is de 'Anxiety party' oefening. Die heb ik ook meteen uitgevoerd bij mijn team. Het is wel een oefening waar je natuurlijk redelijk kwetsbaar bent, maar gelukkig pakte hij net zo goed uit in mijn team als in het CrossOverteam.

Daarnaast ben ik blij dat ik tijdens de workshop invloedvaardigheden heb geleerd dat mensen heel vaak te lang bij het probleem zelf blijven staan, in plaats van eerst een stap terug te nemen. Ik denk nu meer na over; Wat beweegt de andere partij, wat beweegt mij? Wat zijn mijn positieve eigenschappen die ik in kan zetten? Is er dan eigenlijk nog wel een probleem? Dat vond ik echt een toffe methode en gebruik ik nu vaak. 

Ga jij nog contact hebben met de andere deelnemers in de toekomst?

Dat lijkt me leuk! Het is natuurlijk een mooie mix van commerciële en niet commerciële bedrijven. Dat is sowieso al leerzaam. Wij denken namelijk heel erg vanuit de klant en de niet commerciële organisaties meer vanuit interne processen. Een mix hiervan is waardevol dus ik zal ze denk ik zeker nog eens raadplegen.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK