Terug naar site

Interview Rob Broeders, Enexis

Wat heeft Rob van CrossOver geleerd?

Rob Broeders (Enexis) deed mee aan de TechCrossOver in het najaar van 2017. Hij was onderdeel van team 'Innovatieve manieren van leren'.

Waarom heb jij meegedaan aan CrossOver?

Normaal gesproken ben ik niet iemand die snel op de voorgrond treedt of graag voor grote groepen presenteert. CrossOver was voor mij dus een goede stap om uit mijn comfort zone te stappen en nieuwe dingen te leren.

Ben je inderdaad ook uit je comfort zone gestapt?

Ja, in eerste instantie wist ik niet wat ik moest verwachten, maar ik heb veel nieuwe dingen geleerd over mezelf. Normaal denk ik in groepswerk al snel: 'het is wel best' en ben ik meer volgend, maar tijdens CrossOver heb ik geleerd om meer mijn mening te geven. Ik werd nu gedwongen om me in de discussies te mengen en met de uitkomst te bemoeien. Het was erg leuk om te doen en mijn inbreng is ook echt van waarde geweest op het eindresultaat. Dat is mooi om te zien.

Waar heb je veel van geleerd?

Het is goed om bij andere bedrijven binnen te kijken en te zien hoe het daar aan toe gaat. Binnen de verschillende thema's heb ik gezien dat er tussen bedrijven veel overeenkomsten zijn en we tegen dezelfde problemen aanlopen. Ook het onderzoek doen was belangrijk en leerzaam. Daaruit kwam eigenlijk wat wij zelf ook al hadden verwacht: dat het belangrijk is om de kennis en ervaring van oudere monteurs in te zetten en op waarde te schatten. Dit was een onderwerp waar ik me goed in kon vinden. Ik ben er van overtuigd dat het van groot belang is dat de kennis van de oudere monteurs bewaard moet blijven. Dit is iets wat ook binnen mijn organisatie meer aandacht verdient.

Wil je meer weten over het project waar Rob aan heeft gewerkt? Bekijk de site:

www.projectcrossover.nl/mentorschap

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK