Interview alumnus Robin Potze, Alliander

Robin heeft deelgenomen aan de najaarseditie 2016 van CrossOver

Waarom deed jij mee aan CrossOver?

Eigenlijk om 2 redenen. Allereerst omdat je relevante en mooie vraagstukken aan mag pakken samen. Hierbij is het fijn dat je zelf een keuze hebt in het onderwerp dat je gaat behandelen. Tweede is dat er veel ruimte is voor je persoonlijke ontwikkeling en doelen. Je start vrijwel meteen met het in kaart brengen van je valkuilen en je ontwikkeldoelen. Zelf doe ik nu een traineeship en dit is daarom voor mij direct bruikbaar in mijn eigen werk, en ik kan mijn ontwikkeling bij CrossOver meenemen in mijn traineeship en beoordelingen.

 

Zelf heb ik in het begin aangegeven dat ik het liefst de voorzittersrol wilde, omdat ik me hier nog verder in wilde ontwikkelen. Het is heel waardevol dat je dan werkt in een gemixt team (ook met ervaren mensen) en om hier voorzitter van te zijn is een ervaring die ik nog niet had.

 

Heb je de dingen die je wilde leren ook daadwerkelijk geleerd en kan je hier misschien een voorbeeld van geven?

Ja zeker, iets dat ik bijvoorbeeld heb geleerd is dat ik in het begin te erg aan het proces ging trekken en het team daarmee wilde faciliteren. Ik merkte echter snel dat ik te veel dingen zelf aan het doen was. Ik werd me er dus van bewust dat dat echt een valkuil is en daar moet je scherp in zijn. Yvonne (teamgenoot) gaf me ook het compliment dat ik altijd enthousiast was geweest als voorzitter en er hard aan had getrokken, maar dat ik wel op moest passen dat ik niet alles zelf ging doen. Fijn om dit helder voor ogen te hebben nu! Precies voor dit soort ervaringen wilde ik graag meedoen aan CrossOver. Het heeft me een heleboel opgeleverd.

 

Ga je de oplossing van jouw thema ‘Eigenaarschap’ verder brengen binnen jouw organisatie?

Allereerst moet ik me nu focussen op mijn traineeship, maar ik vind eigenaarschap wel echt belangrijk en ik geloof ook in onze oplossing. Ik zal het via verschillende kanalen promoten en zorgen dat mensen me weten te vinden als ze ermee aan de slag willen. Ook al implementeert mijn organisatie onze aanpak niet direct, ik zal altijd het belang van eigenaarschap onderschrijven en weten hoe je dit het beste kunt stimuleren. Een waardevolle les voor mij en mijn teamgenoten voor heel het werkende leven.

 

Zou je CrossOver aanraden aan andere bedrijven en zou je iets willen toevoegen of veranderen aan het huidige traject?

Ja sowieso, ik heb aan traineegenoten vertelt dat het echt een toevoeging is en dat je er veel van kunt leren. Een toevoeging die ik nog heb voor CrossOver is dat ik ergens nog een bijeenkomst miste, waar je bijvoorbeeld met andere teams een soort carrousel organiseert. We hadden destijds een voorzittersmeeting en toen leerde ik waar de andere teams mee bezig waren en dat was goed om te horen. We hebben toen veel besproken waar wij zelf ook iets mee konden en elkaar geholpen richting de eindproducten. Dat zou ik er zeker inhouden, of nog uitbreiden.

 

Robin heeft zich beziggehouden met het thema ‘Eigenaarschap’. Wil jij weten wat het team als oplossing heeft bedacht? Klik dan hier of mail Sabine via sabine@projectcrossover.nl.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK