Terug naar site

Innovatiedeals CrossOver

Vrijdag 14 december gaat de geschiedenis in als de dag dat ruim 90 partijen het Regionaal Skillsakkoord Metropoolregio Amsterdam ondertekenden! En als de dag dat er meer dan 150 man om 8:30 's ochtends in de Openbare Bibliotheek Amsterdam aanwezig waren... Aansluitend op deze ochtend, was er een co-creatiesessie van CrossOver waar +20 personen van 10 verschillende organisaties aansloten. Zij hebben hun input gegeven vanuit eigen expertise over drie verschillende innovatiedeals. Lees hieronder meer over de drie innovaties.

Energietransitie CrossOver

Wat is het? Vier dagen (met tussenperiode van een paar weken) waarin gemengde teams van technici en leidinggevende van verschillende organisaties aan de slag gaan met een prangend thema rond de energietransitie, om samen 1) kennis te delen, 2) vaardigheden te trainen en 3) oplossingen te bedenken.

Welke thema's moeten naar voren komen? Veel diverse input; genoeg thema's om aan te werken, zoals > Welke invloed jezelf hebt - Opleidingen organiseren - Intrinsieke motivatie - Warmtepomp - Blik verbreden (waarom leren voor je eigen werk) - Manier op de kennis te delen - Regelgeving - etc!

En welke vaardigheden? Hier kwam o.a. naar voren > Veranderd vermogen - Aangeven wat je nodig hebt - Communicatie - Klantgerichtheid - Duurzaamheid coaches - Adviseursrol - Visitekaartje.

Monteur van het Jaar verkiezing

Wat is het? De Slimste Handen award zal worden uitgereikt op een dag die in het teken staat van monteurs & technici. Dit award zal bestaan uit een scala van verschillende categorieën! De belangrijkste factor van dit event en deze prijs is: Waardering voor monteurs & technici.
Welke categorieën moeten naar voren komen? Veel uiteenlopende ideeën zowel individueel als teamverband, voorbeelden zijn: De Leermeester (het vergroten van kennis bij mede collega's), De uitdaging (uitdagend project opgezet door monteurs), De Redder in nood (klaar staan voor collega's, redden van een klant in problemen), De Role Model (vrouwelijke monteur die zich inzet voor instroom van vrouwelijke technici), De Beste bijdrage voor veilige werkvloer (monteur of team die het verschil maken in veiligheid). Etc!

Aan wie is het om te bepalen wie de award wint? Een commissie, wethouders, overheid, branche organisaties, de winnaar van voorgaande edities, leerbedrijven, klanten, iedereen!
Wat mag op de dag zelf echt niet missen? Daar is maar een ding echt belangrijk: Monteurs!

Scan

Wat is het? Een scan om talenten en competenties te meten onder monteurs & technici.
Welke skills moeten volgens de betrokkene naar voren komen met het oog op de toekomst? Verandervermogen - Leervermogen - Communicatie Skills - Didactische vaardigheden - Pro activiteit - Klantgerichtheid.
Hoe zouden we deze skills kunnen meten (de betrokkene dachten flink creatief na)? Inzet van escaperoom waar technici moeten samenwerken en de vaardigheden zichtbaar worden - Ontwikkelen van een app waarmee het simpel getoetst kan worden - Een format voor leidinggevende die kan worden ingezet bij gesprekken met de werknemers om de verborgen talenten te ontdekken - Inzetten van assessments om hun kwaliteiten en ontwikkel potentieel in beeld te brengen.

Daarnaast gaven de betrokkenen aan dat het heel belangrijk is dat de scan een weergave van de werkelijkheid is en dat hij echt gericht is op ontwikkel potentieel in plaats van op
performance management.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK