Terug naar site

Hoe uit je je waardering aan monteurs?

Er is een groot tekort aan technisch personeel. Dat is overduidelijk. We komen in Nederland 120.000 technici tekort. Als we niets doen dan kunnen veel bedrijven niet meer aan hun verplichtingen voldoen of geen opdrachten meer aannemen. Een van de CrossOver oprichters Bernold Nieuwesteeg reist momenteel stad en land af voor een groot onderzoek naar binden en ontwikkelen van technici. Hieronder lees je zijn bevindingen.

Monteurs hebben waardering nodig

Soms krijg ik wel eens de opmerking: als monteurs/uitvoerders een stuiver meer ergens anders kunnen verdienen, dan vertrekken ze toch in deze markt?

Niets is minder waar: uit onderzoek van de Nationale DenkTank blijkt dat bijvoorbeeld waardering, ontwikkeling en betrokkenheid bij de organisatie het belangrijkst zijn voor werknemers. Als dat goed zit, maakt die stuiver (of meerdere stuivers) ook niet meer uit. Bovendien wil iedereen toch in een organisatie werken waar je gewaardeerd wordt?

Hoe uit je je waardering aan monteurs?

Maar hoe gaat dat nou praktisch in zijn werk: waardering? 3 Tips voor teamleiders en collega-monteurs:

1. Stel: het is snertweer. Dat komt nog wel eens voor in ons kouwe kikkerlandje. Rijd eens aan het eind langs de werkplaats met een frietje voor iedereen die heeft doorgebikkeld.

2. Stel: een monteur heeft goed werk afgeleverd. Denk even 2 minuten na om drie concrete punten te benoemen die de monteur goed heeft gedaan. Neem vervolgens 5 minuten om deze punten te benoemen.

3. Stuur elke monteur met zijn verjaardag een kaartje.

Start klein met je tops aan monteurs

Klinkt simpel, maar hoe doe je dit in de praktijk? Begin klein in het devies: blok bijvoorbeeld elke week een kwartiertje in je agenda om iemand in je team te waarderen. Of neem eens een kijkje bij de eindpresentatie van de TechCrossOver. De CrossOverdeelnemers voelen zich ook onwijs gewaardeerd tijdens hun organisatie. En ze voelen zich extra gewaardeerd als jij komt kijken.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK