Terug naar site

Het zit d’rop: TechCrossOver voorjaar 2020

De 9e editie van de TechCrossOver zag er totaal anders uit dan anders. Maar wat was deze laatste dag, afgelopen donderdag 18 juni, een mooie afsluiting. De eerste drie dagen waren geheel online, maar deze laatste dag kwamen toch vier teams fysiek bij elkaar. Elk team kwam samen op de werkplek van één van de deelnemers om in het echt een bakkie koffie te drinken, broodje kroket te eten, over werk te praten en in de middag via camera het werk van de afgelopen maanden te presenteren aan de andere deelnemers, leidinggevende en andere betrokkenen.

Het was een energieke, vlotte en digitale slotbijeenkomst. Alle teams presenteerden op hun eigen manier over hun bevindingen en thema (vanuit o.a. Enexis te Den Bosch, VodafoneZiggo te Helmond en Feenstra te Heerhugowaard). Er werd geïnterviewd, gepresenteerd, er werden video’s laten zien en er werd bewogen tijdens de energizer. Aan het einde van de webinar werden ontzettend veel complimenten gegeven en we sloten af met Don’t stop me now van Queen. Wil je de webinar terugkijken? Klik hier.

''Dames en heren, erg bedankt voor jullie presentaties!! Leuk gedaan!''

- [Teamleider]

''Bedankt dat ik mee heb mogen kijken en de complimenten voor de presentaties'' - [Oud deelnemer]

''Leuk om mee te hebben mogen maken!'' - [Extern betrokkene]

Hieronder meer informatie per thema en de mooie en diverse eindproducten. Dank aan alle deelnemers en natuurlijk de teamcoaches van deze editie: Anne Gehring, Annette van Soest, Itzél Zuiker, Maartje Wegdam en Stefan Schmidt.

Hoe waarderen we de Slimste Handen van Nederland?

Waardering uit je door het geven van complimenten. Dit is waar het team met de deelnemers, Johan (ENGIE), Judith (Feenstra), Paulien (VodafoneZiggo), René (Van Dorp) en Wouter (Enexis), hard aan heeft gewerkt. Want een compliment geven lijkt niet zo lastig, maar het blijkt een kunst om een persoonlijk en specifiek compliment te geven dat ook echt aankomt. Het team heeft een hele toffe video van gemaakt, die naast tips voor het geven van complimenten ook laat zien hoe zij online hebben samengewerkt. Bekijk hieronder de video en de leuke ansichtkaarten om een compliment op te schrijven en te geven aan collega’s.

Wacht niet langer, pak nu je telefoon en stuur een compliment naar een collega!

Bewust veilig op je werk

Anders dan de andere teams was deze groep mannen, Hasko (Feenstra) Jan (VodafoneZiggo), Richard (Waterbedrijf Groningen), Stijn (Enexis) en Wim (Vitens), helaas niet in de gelegenheid fysiek samen te komen deze dag. In de ochtend kwamen ze bijeen voor de laatste digitale meeting. Ze hadden allemaal hun eigen eindproduct al op de deurmat ontvangen (zie foto). Wat ze gemaakt hebben: een super vet magazine met de titel “Stay Safe’’. Een magazine boordevol tips, ervaringsverhalen en interviews, geschreven door de mannen zelf! Verspreid deze magazine vooral digitaal via intranet, of vraag een papieren exemplaar op via info@deslimstehanden.nl.

Wat denken jullie wat de grootste gevaren zijn van werken in de nacht?
61% gaf aan menselijke gevaren

gevolgd door 21% onveilige werkomgeving

14% gaf aan gevaren van moedernatuur

Waarom blijf jij bij je baas?

De mannen Daan (Enexis), Boris (Alliander), Henri (Feenstra) en Daniël (VodafoneZiggo) kwamen samen in Helmond op de werkplek van Daniël. Ze hebben deze ochtend veel gekletst, een rondleiding gekregen bij VodafoneZiggo, bij elkaar in de bus gekeken, en uiteindelijk kreeg Daan de eer te presenteren over hun thema. Hij vertelde over het onderzoek dat ze hebben gedaan (met bijna 100 respondenten) over redenen waarom technische vakmensen bij hun organisatie blijven of waarom ze weggaan. Benieuwd naar de resultaten? Bekijk de infographic hieronder. Op basis van de resultaten heeft de groep een Dilemmaspel gemaakt waarmee monteurs en hun teamleiders het gesprek met elkaar aan kunnen gaan (gebaseerd op de dilemma van dinsdag boek). Wil jij het spel spelen? Dit kan gewoon gemakkelijk online!

Mentorrol voor oudere technische vakmensen

Deze wijze mannen Albert (Enexis), Edwin (Van Dorp), Erik (Vitens) en Roberto (Alliander) hebben hard gewerkt aan het thema Mentorrol. Ze kwamen deze ochtend samen in Den Bosch bij Enexis. In de digitale meetings hebben ze al ontzettend veel uitgewisseld over het thema. Vandaag zagen ze elkaar in real life en werd er veel uitgewisseld over werk en veranderingen in de afgelopen periode. De ochtend werd gevolgd door een presentatiemiddag waar de mannen last but not least aan de beurt waren om de slotbijeenkomst af te sluiten. Ze presenteerden daar de Mentorschap-Twinslider die ze met elkaar ontwikkeld hebben met daarin interessante inzichten over het opleiden van jonge techneuten.

Tijdens de webinar vroeg de leidinggevende van Erik hem hoe hij het zelf vindt om aangesproken te worden door een jongere collega. Voor Erik een interessante en belangrijke vraag, ze gaan hier met hun team nog de komende tijd verder over praten!

Benieuwd naar wat je uit deze Mentorschap-Twinslider krijg voor informatie? Je wilt meer weten over de kant Beleid of Relatie? CrossOver heeft nog een paar Twinsliders op kantoor liggen, mail info@deslimstehanden.nl en we sturen er een naar je op!

Hoe benut je de talenten van jouw teamleden?

Het teamleidersteam bestaande uit Pierre (Vitens) en Andy (Enexis) kwam bij elkaar in Den Bosch bij Enexis. Ze spraken verder over het ontdekken van de talenten van de monteurs in je team. Beide hadden gesprekken gevoerd met een aantal van hun teamleden over waar ze vinden dat ze zelf goed in zijn, wat ze leuk vinden om te doen, binnen het werk maar ook daarbuiten, en op welke manier ze dachten dat hun talenten nog beter ingezet kunnen worden. Vragen die niet vaak aan monteurs gesteld worden maar die wel leuke gesprekken opleveren! Het geeft je als teamleider nieuwe inzichten en is een mooie manier om je team beter te leren kennen. Andy en Pierre interviewden elkaar tijdens de digitale eindpresentatie over wat ze in het traject gedaan en geleerd hebben.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK