Grote stappen gezet tijdens een mooie derde fysieke dag van de TechCrossOver

De derde bijeenkomst van de twaalfde TechCrossOver vond afgelopen dinsdag 9 november 2021 plaats bij Alliander in Duiven. Het was wederom erg prettig elkaar weer te treffen op deze mooie locatie. Het is namelijk een volledig circulair gerenoveerd kantoor, inclusief verticale tuinmannen. De dag werd verzorgd door Leo Stens, opleidingscoördinator van Alliander. Naast een interessante introductie over Alliander heeft hij alle teams een rondleiding gegeven over de opleidingsfaciliteiten, inclusief oefenveldjes. Op deze veldjes kunnen aankomende technici oefenen in de praktijk omdat alles identiek is nagebouwd. Alleen de spanning is natuurlijk iets lager! Lees hieronder waar de teams daarna zelf mee aan de slag zijn gegaan.

Een goede werk-privé balans behouden

Zoals eerder te lezen is, waren Arman, Tonnie, Rinus, André, Christiaan en Xander de eerste en de tweede dag onder leiding van Teamcoach Maud druk bezig met de gezamenlijke knelpunten in kaart brengen en kijken naar mogelijke oplossingen. Afgelopen sessie zijn ze hiermee verder gegaan en zijn deze oplossingen omgezet tot mooie eindproducten. In twee groepen van drie zijn de deelnemers aan de slag gegaan om in zijn totaliteit vier posters te ontwerpen rondom het thema Een goede werk-privé balans. Het was een energieke sessie waarin veel gelachen werd, hard gewerkt is, en mooie resultaten geboekt zijn. Daarnaast heeft een deel van de groep al aangegeven daadwerkelijk oplossingen uit de sessies in de praktijk te hebben gebracht, met als voornaamste voorbeeld 'nee leren zeggen'. 

Hoe kun je kennis en ervaring doorgeven aan collega’s?

Vanuit Henk, Jordie, Dennis, Paula, Gert-Jan en Tonia, die zich bezighouden met Kennis en Ervaring Doorgeven aan Collega's werd er op de derde dag gewerkt aan een concreet eindproduct: een toffe video waarin tip en tricks voor zowel 'oude rotten in het vak' als 'rookies' werden gegeven: hoe delen zij effectief kennis met elkaar? Woorden als vertrouwen, verantwoordelijkheid en informatie accepteren kwamen hierin naar voren. Ook werd er benoemd wat de organisatie kan doen. De video komt in een app waarin zowel kennisdelen als kennisniveaus van teams meten wordt meegenomen. Ben je benieuwd naar het eindresultaat? Kom dan naar de eindpresentatie op 2 december.

Hoe ga ik mee met technische vernieuwingen in mijn werk?

Frank, Anita, Steve, Brenda, Jan en Frank waren de tweede en de derde sessie druk aan de slag geweest met het in duo's uitwerken van drie producten. Deze drie producten willen wij natuurlijk op een mooie manier aan iedereen presenteren. Hier zijn we de derde dag mee aan de slag gegaan. Drie van ons waren online aanwezig, wat maakte dat we direct konden ondervinden wat een verandering in de manier van werken met ons als groep deed. Dit voelde al vrij snel helemaal normaal. Bovendien was er veel energie en creativiteit in het team aanwezig. We geloven er sterk in dat we een vrij uitgebreide oplossing kunnen leveren over het vraagstuk hoe je goed om kunt gaan met technische vernieuwingen. De kern van de boodschap is: Beoordeel, bouw uit, verbeter, evalueer en borg het proces!

Automatisering & Digitalisering: Hoe ga je ermee om?

Het team van David, Yoeri, Ton, Peter, Daan, Pascal en Eric dat zich bezighoudt met automatisering en digitalisering en hoe je hiermee omgaat, heeft tijdens de tweede en de derde dag nagedacht over welke vragen gesteld kunnen worden in teamsessies om goede discussies op gang te brengen. De uitdaging blijkt dat er in teams sommige mensen goed om kunnen gaan met de technologische veranderingen en dat sommige teamleden het toch lastiger vinden. Hoe kunnen we op een speelse wijze ervoor zorgen dat teams met elkaar in gesprek gaan over dit onderwerp? Hier hebben wij in Ahaslides een quiz-vorm op bedacht met leuke vragen die ertoe leiden dat deelnemers op een interactieve manier met elkaar bediscussiëren hoe je als team het beste om kunt gaan met digitalisering en automatisering.

Collega’s binnenhouden - minder uitstroom van jonge collega’s (Leidinggevenden)

Het team van Roy, Ron, Egmond, Johan, Simone en Simon had een creatieve en zeer productieve middag. Voor zowel het behoud als voor de instroom van jong personeel zijn zij aan de slag gegaan met een campagne. Vele uitspraken, teksten en quotes kwamen voorbij. In het denkproces werden serieuze onderwerpen aangesneden, maar er is ook zeker veel gelachen. In de lunchpauze hing het team de concept teksten op, zodat de rest van de groep kon stemmen op teksten die aanspraken. Paniek zonder techniek! Een succes! De winnaars zijn nu onderweg naar een grafische vormgever. Om af te sluiten met een quote van Simon: “Leuke gesprekken, om met posters te vertrekken”. #waardeerdetechniek!

Ben jij ook benieuwd wat de deelnemers allemaal gedaan hebben en wat voor mooie eindproducten gemaakt zijn? Kom dan ook naar de (digitale) eindpresentatie op 2 december, van 13.30 tot 15.00. Klik op de link hieronder om je op te geven. Tot dan!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK