Geslaagde tweede dag TechCrossOver!

Afgelopen vrijdag waren de technici en team CrossOver te gast bij het mooie kantoor van Evides in Rotterdam. Na een energiek en pakkend ontvangst van Robbert Wever (Manager Infra Evides) werd nog even kort de vorige bijeenkomst besproken. Prijzen zijn uitgereikt waaronder Enexis, die ervandoor ging met de prijs voor de beste bus (8,6!) en omdat vele teams de quiz uitmuntend hadden gemaakt, is iedereen in de loop van de ochtend getrakteerd op een lekker stuk taart. Na de gezamenlijke introductie gingen de teams al snel uiteen om intensief verder te brainstormen over hun thema.

Waar hebben de teams aan gewerkt?

Gezonde werkhouding

Hoe inspireren we collega's om op een simpele en laagdrempelige manier een gezonde werkhouding aan te nemen? Het team ontwikkelt een toolbox, geïnspireerd door experts die tips geven om duurzame inzetbaarheid te vergroten (bijvoorbeeld fysiotherapeuten). Doel is dat de oefeningen zakelijk, maar zeker ook privé gemakkelijk gebruikt kunnen worden en ze gewoonte te laten worden van de dagelijkse routine.

Virtual Reality

Twee jaar geleden is er een dove man op het spoor overleden. Hij stak altijd op hetzelfde moment over het spoor om naar zijn moestuin te gaan; de laatste keer had de trein alleen vertraging. Dit verdrietige voorbeeld is ter illustratie dat routine ook een valkuil is bij het werk van technici, bijvoorbeeld met het elektriciteitsnetwerk. Het team gaat technici bewust maken van routinematig gedrag door Virtual Reality training. Veiligheid staat voorop!

Omgaan met agressieve klanten

Vaker dan het team zou willen, komen ze in aanraking met agressiviteit tijdens hun werk. Hoe hier nu mee om te gaan? Het team heeft zelf deze ochtend een training gevolgd over agressiviteit en is ervan overtuigd dat dit nuttig is voor al hun collega's. Het team maakt een plan hoe deze agressietraining binnen de deelnemende organisaties te organiseren.

Smart shoulder

De focus lag op persoonlijke ervaringen: hoe ga je zelf te werk? En jouw collega's waar je mee in aanraking komt? Hierdoor hebben zij twee nieuwe functies verzonnen voor de Smart Shoulder: een live-view functie en een detectie voor specifieke giftige stoffen. Hiermee kan de veiligheid van het werk van technici direct verhoogd worden.

Bevlogen medewerkers

Om een idee te creëren voor dit thema is het team in elkaars huid gekropen. Wat horen, denken en wat voelen we? Om antwoord te krijgen op een belangrijke vraag ''Hoe kan je elkaar nu echt beter leren kennen'?'' We werken veel zelfstandig en zijn veel op pad, we moeten ruimte krijgen in onze werkomgeving om interesse in elkaar te tonen, door bijvoorbeeld het gelijktijdig nemen van koffiepauzes.

 

De middag werd afgesloten met fitterijwedstrijden! De mannen met ervaring hebben degene zonder ervaring gecoacht. Een enkele keer had een team helemaal geen ervaring, daar hebben Danny en Patrick van Evides de mannen op gang geholpen. Het snelste team heeft een hele nette prestatie neergezet van 6.20 minuten! Nogmaals onze felicitaties en de rest van de deelnemers natuurlijk ook goed gedaan!

Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag. We willen Evides en in het bijzonder Henk, René, Annemieke, Patrick en Danny hartelijk bedanken voor de perfecte organisatie van de dag!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK