Deelnemer Remon vertelt over zijn ervaringen

Tijdens de vierde editie van CrossOver deed Rémon met zijn team onderzoek naar de mogelijkheden voor robotisering. Zij ondervroegen honderden werknemers, uit alle lagen van de organisaties. Afsluitend presenteerden ze een uitgewerkte visie op een krachtpak voor monteurs en een spraakgestuurde administratierobot.

Waarom heb je je opgegeven voor CrossOver?
“Allereerst omdat ik veel interesse heb in robotisering. Daarnaast geeft CrossOver je de ruimte om buiten de waan van de dag écht tijd te besteden aan innovatie. Je krijgt de kans om bij verschillende organisaties een kijkje in de keuken te nemen. Ik vond het bijzonder interessant om te zien hoe Alliander met start-ups en innovatieteams werkt.”

Hoe heb je deelname aan CrossOver ervaren?

“Ik heb ontzettend veel plezier gehad. Door het enthousiasme binnen het team waren we bereid om net een stap extra te zetten; zo bezochten we een trendnacht over Robotisering.”

Wat heeft jouw deelname je opgeleverd?
“Door CrossOver leer je écht heel anders denken en werken. Ik heb veel kennis van techniek en werkte in een team met mensen die veel over het vermarkten van een idee wisten. Zo leer je van elkaar en vul je elkaar aan. We zaten in een startup-omgeving, waarin alles mogelijk is: geen trage besluitvorming, maar juist heel efficiënt en concreet stappen zetten.”

Zou je anderen aanraden om aan CrossOver deel te nemen?
“De begeleiders van CrossOver hebben veel ervaring en nemen allerlei rompslomp weg, zodat je je op de inhoud kunt richten. Binnen mijn eigen organisatie gaf ik onlangs een presentatie over robotisering en de resultaten van onze CrossOver. Daar werd heel enthousiast op gereageerd en er komt van alles in beweging, dat is erg leuk. Kortom, ik kan iedereen aanraden om aan CrossOver deel te nemen.”

Dit interview staat ook in de WENb Actueel

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK