Terug naar site

De (w)ondersteuners van de toekomst

Hoe kun je als administratief medewerker meegroeien met de ontwikkelingen binnen je werk?

Dinsdag 13 november stappen veel van ons al vroeg de auto in om af te reizen naar het “Verre Oosten” van Nederland. Vandaag is de slotbijeenkomst van de tweede Administratieve CrossOver. Als we ons eerste dampende kopje koffie van de dag ontvangen in de hal van het kantoor van Alliander in Duiven, wordt ons meteen duidelijk dat dit de reis meer dan waard is. Wat een bijzonder en imposant gebouw! Wat mooi dat deze locatie de plek mag zijn waarin wij dit inspirerende en leerzame traject gezamenlijk kunnen afsluiten.

Een futureproof gebouw vol innovatie

Nadat we de eerste verhalen over de afgelopen weken hebben kunnen uitwisselen beginnen we al snel met een rondleiding door het gebouw. Deze hernieuwde huisvesting in Duiven is nu iets meer dan 3 jaar in gebruik. Het pand is circulair en dat wordt ook meteen duidelijk als je hoort dat 80% van al het materiaal wordt hergebruikt en dat ze zelfs meer energie opwekken dan ze zelf nodig hebben!

Ons eindresultaat: het magazine!

Na de rondleiding (nogmaals dank Jacqueline en Jeannette!) komen we samen om te bespreken waar deze dagen allemaal echt om draaien: je zo ontwikkelen dat je als administratief medewerker constant toegevoegde waarde blijft hebben en meegroeit met de ontwikkelingen van de toekomst. Tijdens de eerste twee dagen hebben de verschillende groepen hard gewerkt aan een artikel waarin ze hun opgedane kennis kunnen delen met anderen. Deze artikelen zijn samengebundeld tot een krachtig eindproduct: Admin&Go - (W)ondersteuners. Een magazine over de (w)ondersteuners van de toekomst!

“Door robotisering en automatisering liggen duizenden banen op de tocht, maar jij hebt een keuze… Hoe bewandel jij het pad?”

In het magazine kan je lezen over thema’s als robotisering, een beroep als virtueel assistent en de zichtbaarheid en onmisbaarheid van administratief medewerkers. Daarnaast word je aangezet zelf na te denken over welke stappen jíj kan zetten in de veranderende wereld van nu.

Waarom moeilijk doen als het ook samen kan? We gaan de strijd met robots niet aan, we gaan samen over de finish.”

Benieuwd naar wat een lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) van het magazine vindt? Luister hier naar wat Robert Went er over te zeggen heeft:

Door dit magazine te verspreiden onder o.a. administratieve collega’s, HR medewerkers en leidinggevenden hopen de deelnemers van deze tweede CrossOver een volgende stap te hebben gezet in het aanzetten van mensen om na te denken over de toekomst van hun werk en hoe zij er persoonlijk voor kunnen zorgen dat zij futureproof zijn. Heb je interesse in wat jij kan doen of hoe je anderen hierin kan ondersteunen? Download hier het magazine.

“Hoe smooth gaat jouw transitie naar de toekomst? … Sta je onderaan de ladder of ben je “Future Proof”?

CrossOver alumni delen hun ervaringen

Tijdens het laatste gedeelte van de dag komen de alumni van de vorige administratieve CrossOver langs om hun ervaringen te delen. Ze vertellen wat zij intussen hebben gedaan om zichzelf te ontwikkelen en verder te specialiseren binnen hun vakgebied. Zo gaat Anja Cauwenberg (van de WENB) een dag organiseren voor managementassistenten en secretaresses om kennis te delen en zich samen voor te bereiden op de toekomst van hun vak.

Bedankt!

Het is mooi om te zien hoe er in dit traject is samengewerkt en hoe dit heeft geresulteerd in een prachtig magazine met actuele informatie en praktische tools voor administratief werkenden. Wij willen alle deelnemers ontzettend bedanken voor hun inzet, creativiteit en energie. Ook willen we de Hosting Partners Vitens, Enexis en Alliander graag bedanken voor de mogelijkheid om deze dagen te organiseren in hun bedrijf.

Laat het magazine je inspireren om ook jouw eerste stappen te gaan zetten richting een nieuwe toekomst waarin jij aan het roer staat van je eigen ontwikkeling! Wil je het magazine per post ontvangen? Stuur dan een bericht naar marlous@projectcrossover.nl.

Alle foto’s van deze dag zijn terug te vinden op onze Facebook-pagina.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK