Terug naar site

De tweede dag van de TechCrossOver Thuis zeer productief

Vandaag was het weer tijd voor de tweede online TechCrossOverdag, georganiseerd vanaf onze keukentafels (Marlous vanuit kantoor CrossOver, zie foto). We begonnen met alle teams in een webinar, waarin we kort terugblikten op de eerste online dag en vooruit keken naar de rest van het traject. Ook kreeg iedereen een wel heel speciaal kijkje in de keuken bij AVR! TechCrossOver alumni Harry en René van AVR gaven een rondleiding langs de verschillende afvalverwerkingsinstallaties, verbrandingsovens en de CO2-afvanginstallatie. Dank Harry en René!

We sloten de ochtend weer met elkaar af in een webinar. Online kunnen we natuurlijk niet een echt kijkje in de keuken nemen maar 93% van de deelnemers zou toch graag meer willen weten over de andere bedrijven. En 87% wil de anderen ook graag meer vertellen over zijn/haar eigen werk en bedrijf. Daar gaan we natuurlijk iets mee doen. To Be Continued!

Ontzettend bedankt allemaal voor deze ochtend en jullie inzet! Team CrossOver heeft in ieder geval zin in de volgende dag: Vrijdagochtend 15 mei. Benieuwd wat alle teams vandaag hebben besproken? Lees dan nu verder!

Korte samenvatting per thema

Bewust veilig op je werk
Team veiligheid werkt samen ambitieus aan een magazine over veiligheid. De teamleden gaan de komende weken ieder werken aan een eigen rubriek. Vandaag brainstormden ze over onderwerpen en rubrieken en hebben ze elkaar goed op weg geholpen. Onder leiding van Annette werden ideeën, foto’s en ervaringen over veilig werken uitgewisseld. De komende weken zullen de teamleden hun schrijfkunsten loslaten op onderwerpen die zij belangrijk en interessant vinden. Een greep uit de rubrieken die in de magazine zullen verschijnen: interview met veiligheidsadviseur, hoe veilig is een nachtdienst?, veilig werken in corona tijd én handvatten hoe om te gaan met agressieve klanten.

Hoe waarderen we de Slimste Handen van Nederland?
Dit team heeft sinds de eerste dag interviews gehouden met collega’s over wat belangrijk is bij waardering van vakmensen. Ze hebben hun inzichten tot nu toe zelfs al kunnen inzetten voor een online webinar over waardering. Ze zien dat er veel manieren zijn om waardering te krijgen, maar dat niet vergeten moeten worden dat het ook belangrijk is om zelf waardering te geven! Het is makkelijk om te vergeten complimenten te geven. Echte waardering is meer dan een thumbs up in een groepsgesprek delen (ook al is dat natuurlijk sowieso leuk). Hoe uit je nou echt je waardering, hoe geef je een gemeend compliment in deze tijd dat we allemaal op afstand werken en elkaar nauwelijks zien? Er zijn al vier ideeën bedacht maar welke het wordt blijft nog even de vraag. Op de derde bijeenkomst wordt in ieder geval een idee verder uitgewerkt!

Mentorrol voor oudere technische vakmensen
Team mentorrol heeft sinds de vorige bijeenkomst veel mensen gesproken en geïnterviewd. Ze kwamen tot het inzicht dat ze zelf al veel kennis hebben over dit thema. Dit team, bestaande uit experts op het gebied van mentorschap voor technische vakmensen, konden hun kennis en ervaring goed benutten vandaag. Ze leren veel van elkaar en willen deze kennis dan ook graag delen met anderen. Inzichten werden met elkaar gedeeld op niveau van de organisatie (hoeveel ruimte krijg je van je organisatie) en op niveau van persoonlijke omgang (hoe gedraagt een goede mentor zich). Houd dit team de komende tijd in de gaten voor concrete tips!

Wanneer blijf je bij je baas?
Na de eerste dag van de TechCrossOver heeft dit team een vragenlijst opgesteld en verspreid in hun netwerk. De vragen zijn inmiddels al door +80 vakmensen ingevuld! Vandaag bespraken ze de resultaten van de vragenlijst en bekeken ze wat de meest interessante uitkomsten waren. Wist je bijvoorbeeld dat collegialiteit de meest genoemde reden is om bij je bedrijf te blijven werken? En dat geld de belangrijkste reden is om weg te gaan? Het team gaat de komende tijd aan de slag met dilemma’s over het blijven of weggaan bij je bedrijf. Ze gaan de belangrijkste dilemma’s bespreken met hun collega’s en leidinggevenden. Doel is om een soort spel te komen die technici kunnen gebruiken om het gesprek aan te gaan met hun leidinggevende.

Hoe benut je al jouw talenten? (teamleiders)
CrossOver heeft al de Talentenscan, een 360 graden tool voor technici om inzicht te geven in hun talenten. Maar hoe kunnen teamleiders samen met hun teamleden ervoor zorgen dat zij allebei hun talenten zo inzetten dat ze het beste van hun team naar boven halen. De komende tijd zullen zij aan de slag gaan met hoe je als teamleider op korte termijn je eigen talenten beter leert benutten, maar misschien wel belangrijker om op lange termijn de talenten in jouw eigen team nog beter kan inzetten!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK