Terug naar site

De routekaart: zij-instromers richting werk in techniek en bouw

Project vanuit samenwerkingsverband ASTA

“Ik denk dat de technische sector misschien wel  iets voor mij is. Ik heb mijn hele huis opgeknapt.”, geeft een werkzoekende bij het WSP aan. “Welke richting in de techniek lijkt jou het meest interessant? Je kunt namelijk allerlei kanten op!”. “Ik zou het niet weten… welke richtingen bestaan er allemaal?”.

In de technische sector is een verscheidenheid aan functies te vinden. Om te zorgen dat een werkzoekende duurzaam werk in de techniek of bouw vindt, is het belangrijk te zorgen dat de nieuwe functie aansluit bij de skills die iemand bezit. In zijn/haar loopbaanpad richting techniek en/of bouw is het daardoor van belang in kaart te brengen welke skills iemand heeft en welke functies hierbij aansluiten.

Vanuit het Arbeidsmarktsamenwerkingsnetwerk Techniek Amsterdam (ASTA) ontwikkelde House of Skills en CrossOver, samen met VTi, Wij Techniek, IW NH, WSP Groot Amsterdam en Gemeente Amsterdam een routekaart om werkzoekenden effectief richting een passende functie in techniek te bewegen.

Door middel van de Techniek en Bouwscan wordt globaal in kaart gebracht welke richting in techniek aansluit bij iemands voorkeuren. Daarna wordt door middel van de paskamer gekeken welke functies het meest passend zijn.

Hier vind je de routekaart richting werk in techniek en bouw.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK