De kop is eraf!

Eerste dag Administratieve CrossOver najaar 2018

Op 11 september zijn we van start gegaan met de tweede editie van de Administratieve CrossOver. 27 administratief medewerkers uit 8 verschillende bedrijven werken aan het thema ''Administratief werk van de toekomst''. We waren te gast in het vroegere pompstation van Vitens in Soestduinen. De deelnemers zijn op verschillende manieren geïnspireerd: met een workshop 'Energie' (waar krijg jijzelf energie van? En waar liggen er kansen?), een blik op administratief werk van de toekomst, en de technologische mogelijkheden van Josje Damsma en een mooi openingswoord van Evelyne Rood, Talent Development Manager bij Vitens.

Aan de slag

De deelnemers zijn in groepen aan de slag gegaan met het thema ''Werk van de Toekomst''. Ze maken een online magazine over hoe zij het werk van de toekomst zien, en wat ze al hun 1.2 miljoen collega's aanraden om te lezen en/of doen.

De groepen zijn verdeeld op drie onderdelen: Menselijk/sociaal, Kennis/onderzoekend en Technologie/tools. In een halve dag zijn de volgende ideeën al tot stand gekomen, (kop eraf &), petje af!

Menselijk/sociaal:

Vincent (Alliander), Rob (Enexis), Hasna (Leidschendam-Voorburg), Mascha (Alliander):

Gaan een strip maken (ala Fokke en Sukke). Zie het voor je dat een administratieve medewerker aan het rennen is, achterna gezeten door een robot. De robot mag mij niet inhalen.

Michiel (Stedin), Jacqueline (Alliander), Jacqueline (Alliander), Jolanda (Vitens):

Een zogeheten ladder, om jezelf te scoren op het gebied van hoe je bezig bent met persoonlijke ontwikkeling, werk verandering etc. en hier vervolgens over na gaat denken.

Elly (Enexis), Saskia (Alliander), Mary (Vitens):
Tijdslijn van 2018 naar 2025. Hoe verandert het werk in de komende jaren en hoe zorgen we dat we klaar zijn voor het werk van 2025?

Kennis/onderzoekend:

Manon (MOOI welzijn), Gerda (Vitens), Yvette (Leidschendam-Voorburg):
Diverse korte concepten: Interview tussen jong en oud (generatie verschil administratieve functie)/ hoe zien administratieve medewerkers de toekomst/ fotoshoot hoe het vak eruit zag vroeger, heden en in de toekomst en nog een column van Gerda!

Angelique (Alliander), Marcel (Attero), Richard (Stadswerk072):

Maken een test: ''Hoe toekomstproof ben jij?''

Technologie/tools:

Erik (Enexis), Serap (Leidschendam-Voorburg), Karin (Stedin):

Gaan een column schrijven voor de toekomstige werknemers die in 2025 werken in een administratieve functie.

Sandra (Stedin), Jolanda (Alliander), Stef (Alliander):
Over het thema Robotisering - veel voordelen zijn hier voor te noemen, maar hoe zit het met de nadelen? Hier gaan we onderzoek naar doen en een artikel over schrijven.

Ingeborg (Stedin), Astrid (Alliander), Jeannette (Alliander):
Interview over de virtual assistent. Wat zijn de kansen in deze ontwikkeling en wat is hier allemaal voor nodig?

Wij danken Vitens, catering Soesterduinen en natuurlijk alle enthousiaste deelnemers voor deze eerste geslaagde Administratieve CrossOver dag, najaar 2018!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK