Terug naar site

CrossOverAcademy: workshops & analyse

De deelnemers van CrossOverAcademy zijn afgelopen vrijdag flink geïnspireerd door de workshop 'Presentatietechnieken' en 'Invloedvaardigheden'. Daarnaast hebben zij over zichzelf en elkaar geleerd door o.a. de oefening Anxiety Party, waardoor je elkaar in een team beter leert begrijpen en vertrouwen door je allereerst kwetsbaar op te stellen.

In de middag pitchte de teams hun creatieve vraag en gaven elkaar feedback hoe deze concreter of juist abstracter, simpeler of juist radicaler te maken. Deze vraag gebruiken de teams als handvat voor het verdere CrossOvertraject.

Wat hebben de teams tot nu toe besproken?

Tekort aan technisch personeel

Tijdens de sessie van afgelopen vrijdag hebben de deelnemers van de verschillende bedrijven hun ervaringen met het tekort aan technisch personeel vanuit hun eigen perspectief gedeeld met de groep. Een gemeenschappelijke deler die hieruit werd opgemaakt was het behouden van technisch personeel. Het team ziet in het behouden van de beste technici en hen inzetten als cheerleader voor de organisatie zowel een grote uitdaging als een kans.

Hoe prikkel je hen om een enthousiaste medewerker te zijn? Met dit vraagstuk gaat het team gedurende het vervolg van CrossOver aan de gang. Tijdens de sessie hebben zij een mindmap ingevuld waarin diverse kenmerken/wensen werden weergegeven van personeel dat op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Ook hebben zij een prikkelende vraag bedacht voor de stakeholderbijeenkomst van 7 december, waar zij nuttige informatie hopen op te halen!

Utility company of the future

Het team heeft besproken hoe we het nut van nutsbedrijven optimaal inzetten in de toekomst. Met het oog op de trend van autonome (energie)voorziening, zoekt het team naar de taak van de hedendaagse nutsbedrijven hierin. Wordt een nutsbedrijf meer een baken van kennis voor autonome energieopwekkers? Het team focust in hun onderzoek op millenials en vraagt zich af hoe nutsbedrijven hen kunnen helpen met hun kennis om op duurzame wijze geld te verdienen aan hun nutsbehoeften.

Geluk/wellbeing op het werk

Uit meer dan 200 enquêtes die zijn ingevuld door collega's van de deelnemers spelen de volgende 3 pijlers de grootste rol in 'geluk op je werk': Samen in goede sfeer je doelen bereiken. Daarnaast kunnen organisaties hun medewerkers gelukkig maken door waardering en de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling. Waardering houdt zowel financiële waardering- als persoonlijke waardering door je collega’s en manager(s) in. Onder persoonlijke ontwikkeling vallen de doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie en de mate van ruimte voor training. Het team gaat graag samen met de stakeholders op 7 december op zoek op welke manier aan bovenstaande pijlers invulling te geven voor de verschillende organisaties.

De deelnemers passen tijdens CrossOver de inzichten die zij hebben opgedaan tijdens de workshops en over teamsamenwerking meteen toe. Tijdens de volgende stakeholdersbijeenkomst - op donderdagmiddag 7 december bij Enexis in 's Hertogenbosch - presenteren zij hun huidige onderzoek aan de betrokken stakeholders en gaan zij gezamenlijk aan de slag om meer input te verzamelen op de verschillende thema's.

We kijken terug op een mooie en leerzame tweede bijeenkomst en verwelkomen je graag op 7 december! Heb je je nog niet aangemeld? Doe dat dan hier!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK