Terug naar site

CrossOverAcademy: bouwen aan de prototypes

Door weer en wind (!) kwamen de deelnemers gisteren aan bij Spring House Amsterdam voor de een-na-laatste bijeenkomst de CrossOverAcadamy. De teams hebben in een rap tempo 2 a 3 prototypes gebouwd die zij de aankomende tijd gaan testen binnen hun organisaties.

's Middags hebben zij de workshops 'invloedvaardigheden' (zie ook de leestip) en 'presentatietechnieken' gevolgd. Lees hieronder over de prototypes van de teams:

Team Technisch Tekort: 'een sector overstijgend traineeship'

Ons idee? Een sector overstijgend traineeship waarbij medewerkers van verschillende bedrijven kunnen proeven binnen andere bedrijven. Voordelen voor de werknemer? De trainee heeft zo uitgebreide kennis van meerdere disciplines (nuts-, afval-, telecomsector e.a.) en leert de mogelijkheden en culturen binnen de verschillende organisaties goed kennen. Voordelen voor de werkgever? De werknemer kiest bewust voor die sector, heeft een brede kennis en een groot netwerk in de andere sectoren.

Team Utility Company of the Future: 'Buurt potentie benutten'

Wanneer inwoners investeren in zonnecellen, is dat ook om geld te verdienen bij eventuele overproductie. Maar misschien wordt in diezelfde wijk al door veel meer mensen zonne-energie teruggeleverd aan het net waardoor het overbelast raakt. Het idee is om een digitale en actuele vraag/aanbod kaart te ontwikkelen waar je als inwoner meteen kan zien in welke energievorm het waardevol is om te investeren en welke niet. Op deze manier wordt de menselijke schaal terug gebracht in de huidige duurzame energiewinning en distributie.

Team Geluk & Well-Being: 'meten van geluk op het werk'

Het laagdrempelig meten van de gemoedstoestand van de werknemer, om zo gemakkelijk het gesprek hierover aan te gaan, dat zou toch ideaal zijn? Er zijn verschillende mogelijkheden; een app waar werknemers voor- en na hun werkzaamheden kunnen aangeven hoe ze zich voelen of bijvoorbeeld vazen waar je een groene, oranje, of rode bal in kan stoppen die je gemoedstoestand weergeven. De komende weken gaan wij testen welk idee het meeste haalbaar is. We hebben weer een leuke en leerzame dag gehad en verheugen ons op het eindproduct.

Tips & Tricks?

Wil jij een van deze teams helpen met jouw expertise of ideeën? Neem contact met ons op!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK